Nieuwsbericht

Werkbezoek aan projecten in Malawi door Achmea Foundation

donderdag 01 december 2022
Het Achmea Foundation Impact Fund ondersteunt projecten in Afrika, Sub-Sahara landen, op het gebied van gezondheidszorg, landbouw en financiële dienstverlening. In november bezochten Agnes van Daal, directeur Achmea Foundation, en Maaike Blansjaar, programmamanager Achmea Foundation, 2 van deze projecten in Malawi.

Het eerste project is het Kumbatia project van Goal 3 en het tweede project is van aQysta, de Barsha pumps. In de video hiernaast een korte impressie van het werkbezoek.

Over het Impact Fund van de Achmea Foundation

Het impact Fund van de Achmea Foundation investeert door middel van donaties, leningen en/of het beschikbaar stellen van kennis en expertise in projecten. Daarbij bouwen ze voort op de eigen kracht en zelfredzaamheid van de lokale bevolking. Hier willen ze een specifieke markt betrekken door te investeren in innovatieprojecten (zogenaamd ‘durfkapitaal’) op het gebied van landbouw, gezondheidszorg en finance, met daarbinnen een accent op duurzaamheid en technologie. Thema’s die ook binnen Achmea een belangrijke rol spelen. Het Impact Fund richt zich op de sub-Sahara landen van Afrika.