Ervaringsverhalen

 

Een Hartverwarmend teamuitje: Bingo, Schaak en Lachen in het zorgcentrum

Ontdek hoe het team Continu Verbeteren Schade & Inkomen een onvergetelijke teamdag beleefde met een maatschappelijk tintje. Laat je inspireren om ook een maatschappelijk teamuitje te organiseren of een maatschappelijk element toe te voegen aan je volgende teamdag!

Stap in een wereld van glimlachen en vreugde

Op een stralende middag kwam het team na een productieve ochtend bijeen in het Sint Petrus zorgcentrum in Boekel. Ze waren vastbesloten om een glimlach op de gezichten van de bewoners te toveren. Het warme welkom dat ze ontvingen, gaf hen meteen een goed gevoel en de ouderen waren zichtbaar blij met het bezoek.

Een onvergetelijke ervaring: Bingo!

Het absolute hoogtepunt van de dag was het spelen van bingo, ook wel bekend als 'kienen'. Van 13:00 tot 17:00 uur waren er maar liefst 15 spannende rondes. De ouderen waren dan ook erg blij met de extra ogen om de bingo bij te houden en ondertussen werd er veel plezier gemaakt. 

Norbert: "Ik mocht een paar rondes de nummers omroepen als ware 'kienmeester'. Het was fantastisch om te doen en het bood een geweldige kans om in contact te komen met de bewoners!"

Persoonlijke aandacht en waardevolle momenten

Maar het team deed meer dan alleen bingo spelen. Ook de bewoners die niet mee konden doen aan het kienen zijn niet aan de aandacht van onze collega’s ontsnapt. Persoonlijke aandacht voor deze bewoners leverde mooie kwetsbare gesprekken op. Een meneer met slecht zicht maakt nog altijd kunstwerken en heeft ze met veel trots en plezier laten zien en over verteld. Een andere bewoner heeft met een van de collega’s een spannend potje schaken gespeeld waarbij ook meerdere levenslessen werden gedeeld. De oprechte interacties tussen het team en de ouderen waren duidelijk voelbaar, en de afwisseling in activiteiten deed de ouderen goed. 

Raoul: "Deze middag was ontzettend dankbaar, prachtig én waardevol."

Een teamuitje met impact

Dit hartverwarmende teamuitje draaide niet alleen om het versterken van de teamband, maar ook om een positieve bijdrage aan de gemeenschap. Het is een inspirerend voorbeeld van hoe bedrijven en organisaties kunnen bijdragen aan een mooie en zorgzame samenleving. Het team Continu Verbeteren Schade & Inkomen laat zien hoe belangrijk betrokkenheid en het delen van tijd en aandacht zijn. Ze bewezen dat plezier hebben en tegelijkertijd iets betekenen voor anderen hand in hand kunnen gaan.

Een enthousiaste verzorger:  “Jullie bezoek heeft de ouderen echt goed gedaan, er is nog lang met veel plezier over nagepraat.”