Over ons

Duurzaam Samen Leven – die kans verdient iedereen. Dankzij de inzet van medewerkers en het bestuur van de Achmea Foundation, medewerkers van Achmea en partners, heeft de Achmea Foundation ook in 2022 blijvende impact kunnen maken op de sociaal-economische situatie van de meest kwetsbare mensen in Nederland en in ontwikkelingslanden in Sub-Sahara Afrika.

 

Vier impactvolle programma’s

Duurzame impact op de sociaal-economische situatie van de meest kwetsbare mensen in Nederland en in ontwikkelingslanden in sub-Sahara Afrika. Dit doet de Achmea Foundation met vier impactvolle programma’s: Impact Fund, Expert Volunteer Assignments, ImpactPlus en Achmea Voor Elkaar.

Impact Fund

4 nieuwe projecten in 2022

Jaarlijks selecteert de Achmea Foundation een aantal nieuwe innovatieve projecten om te ondersteunen in de Sub-Sahara landen van Afrika. We zijn trots dat we in 2022 vier nieuwe innovatieve projecten op het gebied van landbouw en gezondheidszorg in Afrika hebben gevonden om te ondersteunen. Eén van deze projecten financieren we samen met de Rabobank Foundation.

Meer hierover in het jaarverslag >

Expert Volunteer Assignments

30 Expert Volunteer Assignments in 2022

Met Expert Volunteer Assignments investeren we in initiatieven door kennis en expertise van Achmea-medewerkers beschikbaar te stellen aan goede doelen-organisaties. Met de inzet van professionele Achmea-medewerkers vergroten we de impact van goede doelen-organisaties. Daarnaast biedt een volunteer assignment mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling van Achmea-medewerkers en vormt het een belangrijk onderdeel van het TOP-programma (Talent Ontwikkelen Presteren) van Achmea.

Meer hierover in het jaarverslag >

Achmea Voor Elkaar

207 vrijwilligers in 2022

Achmea Voor Elkaar is het platform van Achmea waar medewerkers maatschappelijke initiatieven kunnen starten of steunen om Nederland een stukje gezonder, veiliger of toekomstbestendiger te maken. Medewerkers kunnen ook geld inzamelen voor een goed doel. Daarnaast staan er op het platform maatschappelijke teamuitjes.

Meer hierover in het jaarverslag >

ImpactPlus

8 sociaal ondernemers in 2022

Achmea en de Achmea Foundation organiseerden in 2022 samen ImpactPlus; een Groeiprogramma waarbij sociaal maatschappelijk ondernemers in Nederland worden geholpen met de professionalisering van hun onderneming en het vergroten van hun maatschappelijke impact. Dit jaar was gekozen voor het thema Gezond en Duurzaam Wonen voor Iedereen.

Acht sociaalondernemers deden mee aan het groeiprogramma.
Meer info over deze deelnemers >

Meer hierover in het jaarverslag >
 

Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Achmea Foundation:

Willem van Duin“ De Achmea Foundation wil ongelijkheid in wereld verkleinen. Duurzaam samen leven – die kans verdient iedereen. Van gezondheid dichterbij tot inkomen voor nu straks en later, voor kwetsbare mensen in Nederland, maar ook voor mensen in de armste landen van Afrika. ”