Achmea Foundation

Duurzaam samen leven – die kans verdient iedereen. Van gezondheid tot inkomen voor nu straks en later voor kwetsbare mensen in Nederland, maar ook voor mensen in de armste landen van Afrika. De Achmea Foundation en Achmea werken samen aan een wereld die duurzaam samen leven mogelijk maakt. De Achmea Foundation sluit aan op de purpose van Achmea. Hierdoor draagt de Achmea Foundation bij aan de versterking van de strategie van Achmea. Dit doen wij met vier impactvolle programma’s.

 

Impact Fund

Het programma Impact Fund richt zich op een niche-markt in de Sub-Sahara landen van Afrika door te investeren in projecten die veelal geen directe toegang hebben tot financiële middelen vanwege hun innovatieve karakter. Wij investeren in organisaties die kwetsbare mensen een perspectief bieden op het gebied van gezondheid en inkomen voor nu straks en later, gericht op landbouw en finance.

Expert Volunteer Assignments

Met Expert Volunteer Assignments investeren we in initiatieven door kennis en expertise van Achmea medewerkers beschikbaar te stellen aan goede doelen organisaties. Met de inzet van professionele Achmea medewerkers vergroten we de impact van goede doelen organisaties. Daarnaast biedt een volunteer assignment mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling van Achmea medewerkers en vormt het een belangrijk onderdeel van TOP (Talent Ontwikkelen Presteren) van Achmea.

ImpactPlus

Met het ImpactPlus programma worden sociaal ondernemers ondersteund die een belangrijke rol spelen in het leven van kwetsbare mensen op één van de strategische domeinen van Achmea. Wij investeren in sociaal ondernemers die kwetsbare mensen een perspectief bieden. Dit doen wij door geselecteerde sociaal ondernemers een groeiprogramma, kennis, kunde en een groot netwerk aan te bieden.

Achmea voor Elkaar

Met Achmea Voor Elkaar kun je als collega van Achmea iets extra’s doen voor de samenleving. Iets goeds doen, naast je dagelijks werk. En daarmee extra bijdragen aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving, door kwetsbare groepen in de samenleving een handje te helpen. Dat kan op verschillende manieren; samen aan de slag tijdens een maatschappelijke teamdag, organiseren van of doneren aan een crowdfundingcampagne of door je als vrijwilliger in te zetten bij door Achmea Foundation geselecteerde organisaties.

Nieuws

Fight against Malaria in Cote D’Ivoire
dinsdag 11 juni 2024

Lees meer >

Local weather forecasting project in Cote D’Ivoire successfully completed.
dinsdag 11 juni 2024

Lees meer >

Banana Business in a Box: transforming the lives of smallholder farmers in Tanzania
Achmea Foundation and MauaMazuri are working together on a project to transform the lives of smallholder farmers in Tanzania. The project, Banana Business in a Box, provides smallholder farmers with access to high-quality banana tree seedlings and support for planting and managing their banana trees.
vrijdag 15 december 2023

Lees meer >

Werkbezoek Impact Fund projecten Rwanda, voorjaar 2023
Een verslag van het werkbezoek aan 3 projecten van de Achmea Foundation in Rwanda.
donderdag 15 juni 2023

Lees meer >

Wij zijn actief in onderstaande landen

\Lamdkaart waar is de Foundation actief?