Nieuwsbericht

Nog meer doen voor kwetsbare mensen in Afrika en Nederland

dinsdag 06 juni 2023

De Achmea Foundation heeft onlangs hun strategie meer op één lijn gebracht met Duurzaam Samen Leven van Achmea. “De afstemming en samenwerking zijn op verschillende vlakken verstevigd. Hierdoor is het mogelijk om meer impact te maken”, vertelt Agnes van Daal (directeur Achmea Foundation) daarover aan De Dikke Blauwe (mediaplatform voor onafhankelijk nieuws en opinie over filantropie in Nederland).

“Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid levert de Achmea Foundation een bijdrage aan het verbeteren van de sociaaleconomische positie van kwetsbare mensen. Van gezondheid tot inkomen tot inkomen voor nu, straks en later. In Nederland en in sub-Sahara-Afrika.”

Agnes noemt in het artikel een aantal mooie projecten. “PharmAccess heeft zorgaanbieders in Afrika geholpen met de opbouw en verbetering van de testcapaciteit rond Covid-19.” En ook over de samenwerking met de Rabobank Foundation. “Samen met de Rabobank Foundation ondersteunen we een project in Tanzania. Dit project zorgt voor meer inkomen voor kleine boeren en tegelijk voor verbetering van het klimaat door bomen te planten.”

Lees hier het volledige interview met Agnes van Daal.