Nieuwsbericht

Winnaar ImpactPlus 2022: “6 maanden geleden had ik de blokken van de puzzel in handen, ik zag alleen de oplossing niet”

vrijdag 23 december 2022
Op de eerste officiële winterdag vond in de Koninklijke Stallen van Paleis het Loo het eindevent plaats van ImpactPlus 2022. ImpactPlus is een initiatief van Achmea en Achmea Foundation en helpt sociaal ondernemers (in de scale-up fase) hun onderneming een stap verder te brengen en zo hun maatschappelijke impact te vergroten op het gebied van gezond en duurzaam wonen voor iedereen. De ondernemers kregen begeleiding van de beste coaches en experts vanuit het programma Groeiversneller van Centraal Beheer.

“Het was een intensief half jaar en een zeer bevlogen groep ondernemers. Netwerken werden gedeeld en optimaal benut en iedereen ging er 200% voor” aldus Ralph van Dam (één van de) businesscoach van de ondernemers. Ook de ondernemers spreken van een intens half jaar: “Het voelde als een MBA in 6 maanden, heel druk maar echt zoveel geleerd en ontdekt. ImpactPlus is echt een waardevol programma.”

Na een half jaar coaching waarin alle deelnemers een enorme groei hebben doorgemaakt was gisteren dé grote dag. De 8 ondernemers hielden elk een bevlogen pitch voor de 4-koppige jury bestaande uit Agnes van Daal (directeur Achmea Foundation), Lidwien Suur (Raad van Bestuur), Jack Hommel (directeur Schade Bedrijven) en Pieter Waasdorp (directeur Ondernemerschap van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat). Aan het eind van de middag mocht Smart Floor (digitale valrisicometing voor ouderen) de award in ontvangst nemen.

Winnaar Frans Lefeber: “6 maanden geleden had ik de blokken van de puzzel in handen, ik zag alleen de oplossing niet. De coaches en collega-ondernemers hebben mij echt geholpen.” 
Jurylid Agnes van Daal: “Behalve dat Smart Floor een heel slim product is, vinden we de impact van ImpactPlus geweldig. Frans heeft met zijn organisatie een grote (groei)stap gezet richting de toekomst, ook in het opzoeken van samenwerking met andere organisaties.”

Nieuwsgierig naar de andere deelnemers? Kijk dan op hun websites: The Good Floor, Haaks, Rollz International, Mill Home, Butterfly Effect, SeniorenTAB en Chainable

De inschrijving voor Impactplus 2023 is geopend

Het thema voor 2023 is: Slim delen en hergebruiken: samen maken we een duurzaam leven toegankelijk voor iedereen. Ben of ken jij een ondernemer in de scale-up fase die op dit thema onderneemt en een boost kan gebruiken? Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de website.