Nieuwsbericht

Willem van Duin volgt Ernst Hirsch Ballin op als voorzitter Achmea Foundation

maandag 13 september 2021

Zeist, 13 september- Na 8 jaar neemt Ernst Hirsch Ballin afscheid van de Achmea Foundation. Willem van Duin, voormalig voorzitter Raad van Bestuur Achmea, neemt op 13 september het voorzitterschap van het Bestuur van de Achmea Foundation over.

Ernst Hirsch Ballin heeft zich in zijn loopbaan op verschillende momenten en uiteenlopende manier bezig gehouden met ontwikkelingsvraagstukken. En was dan ook een bevlogen voorzitter van het Bestuur van de Achmea Foundation. De persoonlijke drijfveer van Ernst was het in gang zetten van een dynamiek waarin mensen zich kunnen bevrijden uit armoede, nood, voedseltekorten, dakloosheid. Ernst was zeer nauw betrokken met de projecten van de Achmea Foundation in Afrika, maar ook met de impactvolle projecten in Nederland vanuit de programma’s Achmea voor Elkaar en Impact Plus.

Ernst is zeer te spreken over het feit dat Willem van Duin zijn rol overneemt: “Willem zit al lang in het Bestuur en heeft zich altijd zeer betrokken getoond bij de foundation. Bovendien heeft hij Achmea Voor Elkaar vanuit het bedrijf zien groeien.”

De Achmea Foundation is erg blij met de komst van Willem. Directeur Marjolein Verstappen: ”Willem heeft een enorme betrokkenheid bij Afrika, maar ook bij impactvolle inclusieve projecten in Nederland. Willem heeft een groot netwerk en kent de Achmea organisatie als geen ander.” 

Willem van Duin over zijn nieuwe rol als voorzitter van de Achmea Foundation: “Het is voor mij een eer om voorzitter te mogen worden van de Achmea Foundation. De maatschappelijke projecten van de foundation draag ik een warm hart toe. Met veel energie ga ik aan de slag om de komende jaren maatschappelijke impact te maken.”

Bianca Tetteroo, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea, is sinds 14 april van dit jaar toegetreden tot het Bestuur van de Achmea Foundation. Zij neemt de plaats van Willem als vertegenwoordiger van Achmea over in het Bestuur van de foundation. Op die manier blijft de verbinding met de Achmea groep goed geborgd. Achmea en de Achmea Foundation werken samen aan een gezonde, veilige en duurzame samenleving. In Nederland maar ook buiten Nederland. 

______________________________________________________________________________________

 

Voor meer informatie:
Media

Fleur Bello
06 – 31 74 93 50
fleur.bello@achmea.nl

Over de Achmea Foundation

De Achmea Foundation is in 2006 opgericht in de overtuiging dat mensen volwaardig moeten kunnen deelnemen aan de samenleving. Wij maken ons sterk voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland. Wij ondersteunen initiatieven op het gebied van landbouw, gezondheidzorg en financiële dienstverlening met een innovatief karakter. Dit doen wij via vier impactvolle programma’s:
Achmea Foundation Impact Fund investeert in innovatieve project op het gebied van landbouw, gezondheid en finance. We hebben hierbij focus op technologie en duurzaamheid. Wij geloven erin dat je dit het beste kunt bereiken door de lokale markt en mensen in hun kracht te zetten. Onze focus ligt hierbij op Afrika. De economische ontwikkelingen in Afrika is in vergelijking met andere continenten nog steeds kwetsbaar. Op het gebied van armoede, honger en gebrek aan goede gezondheidszorg is nog veel hulp noodzakelijk.
Achmea Foundation Expert Volunteer Assignments investeert in initiatieven door kennis en expertise beschikbaar te stellen aan goede doelen organisaties. Medewerkers van Achmea kunnen een volunteer assignment doen.
ImpactPlus is een initiatief van Achmea Foundation voor sociaal ondernemers in de zorg- en welzijnssector. Met een intensief groeiprogramma helpen wij innovatieve scale-ups met de professionalisering van hun onderneming en het vergroten van hun maatschappelijke impact. 
Voor Elkaar is het platform van Achmea waar medewerkers middels crowdfunding of crowdsourcing maatschappelijke initiatieven kunnen starten of steunen om Nederland een stukje gezonder, veiliger of toekomstbestendiger te maken.

Over Achmea

Achmea is een financieel dienstverlener met sterke merken zoals Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis. Samen vormen zij de grootste verzekeringsgroep van Nederland. Achmea heeft een sterke coöperatieve identiteit, waarbij de belangen van klanten, partners, medewerkers en aandeelhouders in balans zijn. Vanuit deze coöperatieve identiteit zet Achmea zich in voor een gezonde, veilige en duurzame samenleving. Klanten van Achmea legden in 2020 circa €20 miljard aan premiegeld in. Achmea is in Nederland marktleider in schade- en zorgverzekeringen en groot in inkomensverzekeringen en pensioen- en levensverzekeringen. Via onder meer Centraal Beheer en Woonfonds verstrekt Achmea hypotheken. Centraal Beheer APF biedt pensioenoplossingen op maat. Vermogensbeheerder Achmea Investment Management heeft €201 miljard aan beheerd vermogen. Syntrus Achmea beheert namens meer dan 60 pensioenfondsen en andere institutionele beleggers €37 miljard in vastgoed en hypotheken. Achmea is ook internationaal actief in Turkije, Griekenland, Slowakije, Australië en Canada. Het bedrijf heeft 17.000 fte’s in dienst, waarvan 3.000 actief zijn in het buitenland. www.achmea.nl