Achmea Foundation

Duurzaam samen leven – die kans verdient iedereen. Van gezondheid tot inkomen voor nu straks en later voor kwetsbare mensen in Nederland, maar ook voor mensen in de armste landen van Afrika. De Achmea Foundation en Achmea werken samen aan een wereld die duurzaam samen leven mogelijk maakt. De Achmea Foundation sluit aan op de purpose van Achmea. Hierdoor draagt de Achmea Foundation bij aan de versterking van de strategie van Achmea. Dit doen wij met vier impactvolle programma’s.

 

Impact Fund

Het programma Impact Fund richt zich op een niche-markt in de Sub-Sahara landen van Afrika door te investeren in projecten die veelal geen directe toegang hebben tot financiële middelen vanwege hun innovatieve karakter. Wij investeren in organisaties die kwetsbare mensen een perspectief bieden op het gebied van gezondheid en inkomen voor nu straks en later, gericht op landbouw en finance.

Expert Volunteer Assignments

Met Expert Volunteer Assignments investeren we in initiatieven door kennis en expertise van Achmea medewerkers beschikbaar te stellen aan goede doelen organisaties. Met de inzet van professionele Achmea medewerkers vergroten we de impact van goede doelen organisaties. Daarnaast biedt een volunteer assignment mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling van Achmea medewerkers en vormt het een belangrijk onderdeel van TOP (Talent Ontwikkelen Presteren) van Achmea.

ImpactPlus

Met het ImpactPlus programma worden sociaal ondernemers ondersteund die een belangrijke rol spelen in het leven van kwetsbare mensen op één van de strategische domeinen van Achmea. Wij investeren in sociaal ondernemers die kwetsbare mensen een perspectief bieden. Dit doen wij door geselecteerde sociaal ondernemers een groeiprogramma, kennis, kunde en een groot netwerk aan te bieden.

Voor Elkaar

Voor Elkaar is het platform van Achmea waar medewerkers middels crowdfunding of crowdsourcing maatschappelijke initiatieven kunnen starten of steunen. Het platform stimuleert vrijwilligerswerk en betrokkenheid van Achmea medewerkers met als doel “Duurzaam Samen Leven”.

Nieuws

Impact Achmea Foundation in 2022
Dit was onze impact in 2022.
donderdag 05 januari 2023

Lees meer >

Winnaar ImpactPlus 2022: “6 maanden geleden had ik de blokken van de puzzel in handen, ik zag alleen de oplossing niet”
Op de eerste officiële winterdag vond in de Koninklijke Stallen van Paleis het Loo het eindevent plaats van ImpactPlus 2022. 
vrijdag 23 december 2022

Lees meer >

Werkbezoek aan projecten in Malawi door Achmea Foundation
In november bezochten Agnes van Daal, directeur Achmea Foundation, en Maaike Blansjaar, programmamanager Achmea Foundation, 2 van onze projecten in Malawi.
donderdag 01 december 2022

Lees meer >

Achmea Foundation publiceert jaarverslag 2021
Met trots presenteert de Achmea Foundation het digitale jaarverslag 2021. Dankzij de samenwerking met Achmea, Achmea-collega’s en partnerorganisaties heeft de Achmea Foundation zich ook in 2021 kunnen inzetten voor de meest kwetsbare mensen in binnen- en buitenland.
donderdag 01 september 2022

Lees meer >

Wij zijn actief in onderstaande landen