Achmea Foundation

De Achmea Foundation ambieert een wereld waar iedereen volwaardig aan kan deelnemen en steunt initiatieven die zich richten op het meer weerbaar maken van mensen in kwetsbare situaties.

We ondersteunen initiatieven op het terrein van landbouw, gezondheidzorg en financiële dienstverlening met een innovatief karakter. Dit past bij Achmea als onderneming met een coöperatieve identiteit, die het werk van de Foundation mogelijk maakt: een financiële dienstverlener, de grootste zorgverzekeraar, met een in belangrijke mate agrarische achtergrond.

Ieder jaar stelt Achmea 0,5 procent van haar nettowinst beschikbaar aan Achmea Foundation.

Met dit geld ondersteunt de Foundation innovatieve activiteiten die bijdragen aan een inclusieve maatschappij. Daarnaast helpen wij onze partners om hun impact te vergroten door kennis en expertise aan te bieden.

Onze activiteiten zijn te bundelen in 4 programma’s in binnen- en buitenland:

Achmea Foundation Impact Fund, Expert Volunteer Assignments, Achmea Voor Elkaar en ImpactPlus.

 

Nieuws

Impact Achmea Foundation in 2022
Dit was onze impact in 2022.
donderdag 05 januari 2023

Lees meer >

Winnaar ImpactPlus 2022: “6 maanden geleden had ik de blokken van de puzzel in handen, ik zag alleen de oplossing niet”
Op de eerste officiële winterdag vond in de Koninklijke Stallen van Paleis het Loo het eindevent plaats van ImpactPlus 2022. 
vrijdag 23 december 2022

Lees meer >

Werkbezoek aan projecten in Malawi door Achmea Foundation
In november bezochten Agnes van Daal, directeur Achmea Foundation, en Maaike Blansjaar, programmamanager Achmea Foundation, 2 van onze projecten in Malawi.
donderdag 01 december 2022

Lees meer >

Achmea Foundation publiceert jaarverslag 2021
Met trots presenteert de Achmea Foundation het digitale jaarverslag 2021. Dankzij de samenwerking met Achmea, Achmea-collega’s en partnerorganisaties heeft de Achmea Foundation zich ook in 2021 kunnen inzetten voor de meest kwetsbare mensen in binnen- en buitenland.
donderdag 01 september 2022

Lees meer >

Wij zijn actief in onderstaande landen