Achmea Foundation

Vierluik

De Achmea Foundation ambieert een wereld waar iedereen volwaardig aan kan deelnemen en steunt initiatieven die zich richten op het meer weerbaar maken van mensen in kwetsbare situaties.

We ondersteunen initiatieven op het terrein van landbouw, gezondheidzorg en financiële dienstverlening met een innovatief karakter. Dit past bij Achmea als onderneming met een coöperatieve identiteit, die het werk van de Foundation mogelijk maakt: een financiële dienstverlener, de grootste zorgverzekeraar, met een in belangrijke mate agrarische achtergrond.

Ieder jaar stelt Achmea 0,5 procent van haar nettowinst beschikbaar aan Achmea Foundation.

Met dit geld ondersteunt de Foundation innovatieve activiteiten die bijdragen aan een inclusieve maatschappij. Daarnaast helpen wij onze partners om hun impact te vergroten door kennis en expertise aan te bieden.

Onze activiteiten zijn te bundelen in 4 programma’s in binnen- en buitenland:

Achmea Foundation Impact Fund, Expert Volunteer Assignments, Achmea Voor Elkaar en ImpactPlus.

 

Nieuws

Grande Finale ImpactPlus groeiprogramma
Grande Finale ImpactPlus groeiprogramma: ontmoet vooroplopende sociale ondernemingen met impact in sociaal domein en zorg.

Lees meer >

Samen, niet alleen
De Achmea Foundation helpt sociaal ondernemers in de zorg om hun ambitie te realiseren. Zeven sociaal ondernemers zetten zich in tegen eenzaamheid:
Samen & niet alleen.

Lees meer >

Swingen met Het Danspaleis
Het is even simpel als effectief. Door een ‘ouderendisco’ komen ouderen in beweging, hebben een middag plezier én komen zij uit een isolement. Zie daar de succesformule van Het Danspaleis.

Lees meer >

ImpactPlus
ImpactPlus helpt sociaal ondernemers hun onderneming een stap verder te brengen en zo hun impact te vergroten. Dit doen we met een uitdagend Groeiprogramma.

Lees meer >

We are active in these countries


Kaart