Inkoopsysteem en facturatie

Achmea regelt de inkoop en facturatie op een vaste manier. Zo weten we zeker dat we aan alle wet- en regelgeving voldoen. En dat we alle facturen op tijd en volgens afspraak betalen. Dit draagt bij aan het ontwikkelen en begeleiden van een duurzame relatie met onze leveranciers.

Centraal inkoopsysteem – SAP Ariba

Het hele inkoopproces leggen we vast in 1 systeem: SAP Ariba. Door gebruik te maken van dit systeem zorgen we voor een efficiënt en zorgvuldig inkoopproces. Daarnaast verwerken we zo contracten op een veilige manier.

Deelnemen aan een RFI of RFP via SAP Ariba

Achmea kan een leverancier via SAP Ariba uitnodigen om deel te nemen aan een Request for Information (RFI) of Request for Proposal (RFP). Bent u al leverancier van Achmea en bent u uitgenodigd door Achmea? Dan kunt u zich aanmelden (en registreren) via de website http://supplier.ariba.com. Bent u nog niet uitgenodigd voor een RFI en/of RFP? Dan krijgt u hier apart een bericht over.

Registratie van leveranciers via SAP Ariba

Achmea vraagt aan een nieuwe leverancier om zich te registreren in SAP Ariba. De contactpersoon van de leverancier die bij Achmea bekend is, ontvangt een e-mail met een uitnodiging. De registratie is belangrijk om het hele inkoopproces goed in te richten. Ook als er gegevens veranderen, vragen we de leverancier om deze aan te passen in het systeem.

Bestellingen ontvangen via SAP Ariba P2P

Sinds begin 2023 maakt Achmea gebruik van SAP Ariba om bestellingen te doen. Leveranciers met een contract ontvangen vanaf deze datum bestellingen vanuit SAP Ariba via e-mail en/of het Ariba Netwerk. De uitrol hiervan doen we in fases. Steeds meer leveranciers zullen via deze weg de bestellingen ontvangen.

Factureren en betalen

De afdeling Crediteurenadministratie is onderdeel van de afdeling Procurement. Deze afdeling verwerkt de inkoopfacturen van Achmea. Achmea gebruikt hiervoor SAP Ariba Buying.

E-mail

Een vrouw is aan het bellen, ze draagt een hoofddoek

Heeft u een vraag aan Procurement?

Een man is vlak voor een kantoorpand buiten aan het bellen

Heeft u een vraag aan Contractmanagement?

Disclaimer

Deze informatie is alleen bestemd voor leveranciers van bedrijfsondersteunende diensten en producten zoals IT, Marketing en Communicatie, Data, Professional Services, HR, Facilitair, e.d.