Waar we voor staan

Achmea is ontstaan vanuit de overtuiging dat je samen sterker staat dan alleen. We zijn groot geworden door te verbinden en naar elkaar om te kijken. Iedereen de kans geven om mee te doen. Dát is waar wij in geloven en aan willen bijdragen.

Wij helpen mensen om te beschermen wat hen dierbaar is én we helpen dromen te realiseren. Daarom werken we aan oplossingen die verder gaan dan verzekeren. Zo bouwen we mee aan een samenleving waarin mensen langer gezond blijven, prettig wonen, slim reizen, lekker werken, financieel fit zijn, en frank en vrij ondernemen

Hierbij liggen eigenbelang en gemeenschappelijk belang in elkaars verlengde. Iedereen wordt er beter van: onze klanten, de samenleving én de wereld om ons heen. Nu en in de toekomst.

Meer weten? Lees dan ook onze verhalen >

 

Onze strategie en focusgebieden

De strategie van Achmea heet ‘De Kracht van Samen’ en dat is niet voor niets. Wij zijn als Achmea groot geworden door te verbinden, samen te werken en naar elkaar om te kijken. Samen verzekeren we alle generaties op het gebied van schade, zorg, arbeidsongeschiktheid, leven en pensioen. En samen willen we ook bijdragen aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving.

 
In onze strategie hebben we onderstaande zes domeinen geformuleerd waarop we maatschappelijke veranderingen willen bereiken. Op al deze gebieden werken we intensief samen met partners binnen en buiten Achmea. We starten en ondersteunen initiatieven waar klanten, maar ook niet-klanten en dus de gehele samenleving, baat bij hebben. En die verbeteringen zijn heel concreet. Bijvoorbeeld het streven naar: nul slachtoffers in het verkeer, zoveel mogelijk zorg aan huis, duurzaam inzetbare werknemers, heel Nederland financieel fit en 100% duurzame mobiliteit.