Zo gaat u thuis uit eten

U kunt allerlei maaltijden thuis laten bezorgen. Van een eenvoudige diepvriesmaaltijd tot een luxe viergangendiner, vooral in deze tijd maken veel mensen er gebruik van. Wat zijn de mogelijkheden?
Af en toe eens een maaltijd laten bezorgen? Via de website Thuisbezorgd.nl kunt u eten bestellen bij restaurants en eetcafés in uw buurt. Als u op de website uw adres invult, komen alle mogelijkheden vanzelf in beeld. Vervolgens kunt u een keuze maken uit de gerechten die ze aanbieden. Betalen kan online of u kunt pinnen bij de bezorger. Om contact zoveel mogelijk te voorkomen, vragen bezorgdiensten hun klanten nu om vooraf online te betalen, bijvoorbeeld via iDeal.

Bij elk restaurant ziet u hoe lang het duurt voordat de maaltijd wordt bezorgd en wat de bezorgkosten zijn. Bezorgen kost maximaal 2,50 euro. Vaak geldt wel een minimumbedrag per bestelling.

Ook via Uber Eats kunt u restaurantmaaltijden bestellen. Deze bedrijven zijn alleen actief in de grotere steden. De bezorgkosten zijn hier wat hoger.

Natuurlijk kunt u ook uw favoriete restaurant vragen of ze een maaltijd kunnen bezorgen. Juist nu restaurants geen gasten mogen ontvangen, doen ze dat graag. Via het lokale nieuwsblad of de plaatselijke website vindt u hier meer informatie over.

Koelverse en vriesverse maaltijden

U kunt ook gebruikmaken van een maaltijdservice die u elke dag een maaltijd aan huis kan bezorgen. U krijgt dan iedere dag een koelverse of vriesverse maaltijd.

Koelverse maaltijden worden gekookt met verse ingrediënten, luchtdicht verpakt en zo snel mogelijk bij u afgeleverd. Een maaltijd is vijf tot zeven dagen houdbaar in de ijskast en eventueel ook in te vriezen. De maaltijden zijn eenvoudig op te warmen in de oven of magnetron. Vriesverse maaltijden of diepvriesmaaltijden zijn ook gemaakt met verse ingrediënten, maar worden meteen hierna ingevroren. Deze maaltijden kunt u tot een half jaar lang in de vriezer bewaren.

Het aanbod van dit type maaltijden is groot. Van de Hollandse stamppot tot een Thaise curry, bijna alles is mogelijk. U kunt meestal ook kiezen voor vis, vlees of vegetarisch. Er zijn maaltijden voor diabetici en andere dieetmaaltijden.

Aanbieders

Op de websites Maaltijdservice en Maaltijdbutler vindt u gezonde en voedzame maaltijden van verschillende leveranciers, speciaal bedoeld voor senioren. U kunt leveranciers met elkaar vergelijken en bijvoorbeeld bij een aantal leveranciers proefpakketten aanvragen van één tot vijf maaltijden.

Heeft u een leverancier gevonden die u bevalt? Dan kunt u daar voortaan uw maaltijden bestellen. Dat kan via internet, via de telefoon of via een papieren lijst die u meegeeft aan de bezorger. De prijzen variëren van 4 tot 7 euro per maaltijd. Vriesverse maaltijden zijn het goedkoopst. De bezorging is meestal gratis. U krijgt de maaltijden dagelijks of wekelijks op een vast moment. Betalen kan op verschillende manieren, via iDeal op de website, door te pinnen bij de bezorger of door de abonnementskosten automatisch te laten afschrijven.

Leveranciers

U kunt leveranciers die hun maaltijden aanbieden via Maaltijdservice of Maaltijdbutler ook rechtstreeks benaderen. Bekende aanbieders van koelverse en vriesverse maaltijden door het hele land zijn bijvoorbeeld Uitgekookt, Apetito, Maaltijd Thuis en Vers aan Tafel. Ook bij grote supermarktketens zoals Jumbo kunt u vaak kant-en-klare maaltijden bestellen. De Diepvriesman is een specialist op het gebied van diepvriesmaaltijden, die door het hele land bezorgt.

Tafeltje Dekje

Wilt u uw warme maaltijd vers aan huis bezorgd krijgen, zodat u alleen nog maar aan tafel hoeft te gaan zitten? Dan kunt u gebruik maken van Tafeltje Dekje. U krijgt dan tussen de middag een hoofd- en een nagerecht bezorgd. De prijs varieert van 4 tot 8 euro. Vaak kunt u kiezen uit drie menu’s waaruit u zelf uw voorkeursmaaltijd kunt samenstellen. Kleinere regio’s hebben soms alleen vaste menu’s. Met diëten wordt rekening gehouden.