Green Finance Framework

Achmea staat voor Duurzaam Samen Leven. Wij creëren duurzame waarde voor al onze stakeholders. Dit betekent onder meer dat wij onze klanten helpen in de transitie naar een klimaatneutrale samenleving. Bijvoorbeeld door het aanbieden van diensten en financieringsmogelijkheden om de eigen woning te verduurzamen. We hebben ambitieuze doelstellingen voor de verduurzaming van onze hypotheek- en vastgoedportefeuille.
""

Aantrekken van groene financiering

Hiervoor heeft Achmea een Green Finance Framework (GFF) opgezet.

In onze duurzaamheidsambitie past ook het aantrekken van groene financiering. Hiermee bieden we onze investeerders duurzame beleggingsmogelijkheden in kwalitatief hoogwaardige Nederlandse hypotheken en onroerend goed. Hiervoor heeft Achmea een Green Finance Framework (GFF) opgezet. Het GFF is gebaseerd op de Green Bond Principles (ICMA, 2021) en de Green Loan Principles (LMA/APLMA, 2021). Het GFF is extern getoetst door ISS ESG; hiervoor is een Second Party Opinion beschikbaar. Tevens is de methodologie beoordeeld door CFP Green Buildings; zie hiervoor het Methodology Report.

Achmea heeft de intentie om de opbrengsten van de uitgifte van financiële instrumenten onder dit Framework (in)direct te alloceren aan duurzame hypotheken en/of investeringen gerelateerd aan onder andere nieuwe en bestaande energiezuinige woningen in Nederland (Residential Real Estate) en aan energiezuinige commerciële gebouwen in en buiten Nederland (Commercial Real Estate).