Achmea Institutioneel

Achmea heeft een coöperatieve achtergrond en verbindt binnen de organisatie verschillende specialismen op het gebied van verzekeren, zorg, bancaire diensten, vermogensbeheer en pensioenen. Op de institutionele markt weten Achmea Bank, Achmea Investment Management, Syntrus Achmea, Achmea Pensioenservices hun krachten te bundelen. Zo weten we samen meer waarde te realiseren. Voor onze klanten, maar ook voor de samenleving.
 
 

Gezamenlijk investeren in een goede toekomst 

Toekomstbestendig

Dagelijks maken wij ons hard voor een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving. Met onze kennis en expertise leveren een bijdrage aan de grote vraagstukken van deze tijd. Denk aan het omgaan met klimaatverandering, het stimuleren van verduurzaming en langer thuis wonen. Dit doen we door samen te werken op het gebied van wonen, zorg, pensioen, bancaire diensten en vermogensbeheer. Altijd met financieel- èn maatschappelijk rendement voor ogen. 

Systeem in verandering

Samen zijn we namelijk verantwoordelijk voor de houdbaarheid van onze toekomstsvoorzieningen. Het nieuwe pensioenakkoord kondigt ingrijpende veranderingen aan waar we allemaal mee aan de slag moeten. We zien de verantwoordelijkheid voor later verschuiven  naar het individu. En stoppen met werken luidt allang niet meer het einde van het leven in, maar is de start van een nieuwe levensfase 

Kracht van samen

Samen met werkgevers, pensioenfondsen en maatschappelijke partijen wil Achmea Nederland financieel fit en zelfredzaam te maken. Dit doen we door inzicht en overzicht te bieden met duurzame financiële producten. Zo stellen we jongeren, werkenden, pensioendeelnemers en gepensioneerden in staat om weloverwogen financiële keuzes maken, en regie te nemen over hun toekomst. Later gaat wat ons betreft over morgen en begint vandaag. 
 

Verhalen achter een andere kijk

Inspirerende voorbeelden uit de praktijk.

Waar anderen ouderdom zien, zien wij de toekomst. 

Fijn oud worden. In een omgeving waarmee we vertrouwd zijn. Waar we zo lang mogelijk comfortabel kunnen blijven wonen. Dat willen we allemaal wel. De vraag naar hoogwaardige, levensloopbestendige zorgwoningen in steden neemt dan ook toe. Door samen te werken, weten de institutionele specialismen van Achmea unieke oplossingen voor te realiseren. Zoals de Makroon, in hartje Amsterdam.

Het verhaal over zorg-/wooncomplex De Makroon in hartje Amsterdam is een prachtig voorbeeld van Syntrus Achmea dat gaat over beleggen met betekenis. 

Lees er meer over op www.syntrus.nl.
 

Waar anderen een schoolverlater zien, zien wij een ondernemer

Jasper was al jong gefascineerd door tatoeages. Urenlang bekeek hij online video’s. Zodra het kon, verruilde hij het klaslokaal voor een praktijkopleiding bij de lokale tattoo-artist. En nu opent hij op zijn 20e zijn eigen shop. Wij geloven dat je met passie soms verder komt dan met een diploma. En gaan we voor ondernemers als Jasper graag op zoek naar een oplossing. Zo krijgen zij de mogelijkheid een stabiele toekomst op te bouwen. En bieden we beleggers die in hypotheken investeren een prima rendement.

Het verhaal over jonge ondernemer Jasper vertelt hoe Syntrus Achmea en Achmea Bank met oog voor de maatschappij maatwerk bieden op het gebied van hypotheken. 

Lees er meer over op www.achmeabank.nl en www.syntrus.nl.

 

Waar anderen een oude dag zien, zien wij een nieuw begin

Bij Achmea Pensioenservices doen we samen met pensioenfondsen elke dag ons best om zoveel mogelijk mensen van een goede oude dag te voorzien. Samen met onze klanten maken we de pensioenuitvoering van morgen vandaag mogelijk. Ook de emotionele kant vinden we belangrijk. Daarom zijn we het platform www.leefjepensioen.nl gestart. Een omgeving waar deelnemers en pensionado’s elkaar vinden, helpen en verhalen delen over hoe zij met hun (pre)pensioen omgaan. Wij weten Pensioen is meer dan geld. Lees het verhaal van Gerda (67).

Lees meer over Achmea Pensioen Services.

 

Waar anderen vervuiling zien, zien wij vooruitgang

Achmea Investment management werkt samen met pensioenfondsen aan meer vermogen voor later. Dat doen we met toonaangevend portefeuille-advies, doeltreffend vermogensbeheer, doordachte risicomanagementoplossingen en maatschappelijk verantwoord beleggen. Maar vooral met 250 betrokken collega’s. Lees het verhaal over Green Bonds.

 

Lees meer over Achmea Investment Management.

 

 

Onze institutionele specialismen

Achmea Pensioenservices

APS voert pensioenregelingen uit voor ondernemingspensioenfondsen, beroepspensioenfondsen, vrijwillige bedrijfstakpensioenfondsen en Centraal Beheer APF. Maar richt zich ook op de warme kant van pensioen, met inspiratie voor de invulling van deze nieuwe levensfase. 
 

Lees meer >

Syntrus Achmea Real Estate and Finance

Syntrus Achmea kiest voor duurzame investeringen in vastgoed en hypotheken met financieel én maatschappelijk rendement. Dat betekent een gezonde financiële basis voor klanten, en een aantrekkelijke leefomgeving voor iedereen.

Lees meer >

Achmea Investment Management

AIM werkt samen met pensioenfondsen aan meer vermogen voor later, door middel van toonaangevend portefeuille-advies, vermogensbeheer, risicomanagementoplossingen en maatschappelijk verantwoord beleggen.

Lees meer >

Achmea Bank

Achmea Bank speelt met spaar- en hypotheekproducten in op maatschappelijke en demografische trends.  Bijvoorbeeld met hypotheekoplossingen voor zzp’ers, ouderen en woningverhuur. En met spaaroplossingen voor een financieel onbezorgde toekomst.
 

Lees meer >