De Makroon: fijn oud worden

In een omgeving waarmee we vertrouwd zijn. Waar we zo lang mogelijk comfortabel kunnen blijven wonen. Dat willen we allemaal wel. De vraag naar hoogwaardige, levensloopbestendige zorgwoningen in steden neemt dan ook toe. Door samen te werken, weten we hier bij de institutionele specialismen van Achmea unieke oplossingen voor te realiseren. Zoals de Makroon (link https://www.amstelring.nl/de-makroon), in hartje Amsterdam.
Oudere man met leren jasje voor het gebouw van De Makroon

“Samen met andere vitale bewoners organiseer ik een mix van activiteiten waarin ook de oudere bewoners zich thuis kunnen voelen”

Hans Wendel (85), bewoner van de Makroon

Zorgcomplex van de toekomst

De Makroon is een duurzaam, fris en licht gebouw, gevestigd aan de bruisende Singelgracht. Het huisvest maar liefst 134 levensloopbestendige appartementen rondom een ruime binnentuin, waar bewoners elkaar makkelijk kunnen ontmoeten. Voor de diensten van een huisarts, kapper en fitnesscentrum hoeven ze niet verder dan de begane grond, en winkels en openbaar vervoer zijn om de hoek. Daarnaast is er een speciale verpleegafdeling die alle noodzakelijke ondersteuning kan geven, en een aantal zorgunits beschikbaar heeft voor als zelfstandig wonen echt niet meer gaat. 

Mooie combinatie van zorg en rendement

De manier waarop wonen en zorg in de Makroon samenkomen, maakt het echt een zorgoplossing van de toekomt. Een mooi voorbeeld van hoe maatschappelijke betrokkenheid en beleggen bij ons hand in hand gaan. Want oplossingen als de Makroon geven niet alleen antwoord op de maatschappelijke wens om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven, maar zijn tegelijk toekomstbestendige beleggingsobjecten waarmee ook financieel een aantrekkelijke oude dag kan worden gerealiseerd.