Gelukkig oud worden volgens Achmea

Nu nadenken over later

Gelukkig oud worden volgens Achmea

Nu nadenken over later

Hoe ziet u uzelf graag wonen als u wat ouder bent?

Met de Achmea woontest vergelijkt u hoe u er nu bij zit met uw toekomstwensen. De uitkomst van de test laat zien waarmee u al goed bezig bent en waarop u actie kunt ondernemen.

Campagne Gelukkig oud worden volgens Achmea

Prettig wonen als je ouder bent

Gezond en gelukkig oud worden op een fijne plek, dat wil iedereen. Maar ons land vergrijst snel. Daardoor hebben we extra woningen nodig waar je prettig kunt wonen als je ouder bent. En dat terwijl er nu al een tekort is aan woningen én de zorg onder druk staat.

Nu nadenken over later

Met 10 miljoen klanten voelen wij de verantwoordelijkheid ons in te zetten voor dit vraagstuk. Met onze merken Zilveren Kruis en Syntrus Achmea ontwikkelen we nieuwe woonvormen en we bieden slimme aanpassingen in huis. Maar oplossen kan Achmea niet alleen. Daarom zoeken we samenwerking met overheden en organisaties die zich bezighouden met zorg en wonen.

Daarnaast roepen we Nederland op om zelf na te denken over waar je gelukkig oud wilt worden. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Want een fijne woning, die ook straks bij je past, ligt niet voor het oprapen. Zo zorgen we samen dat fijn, gezond en gelukkig wonen voor iedereen bereikbaar is.

Grote regionale verschillen in behoefte woningen voor ouderen

Nederland heeft tot 2040 behoefte aan 450.000 nieuwe woningen voor ouderen om de gevolgen van de vergrijzing goed op te vangen. Regionaal zijn er aanzienlijke verschillen. Zo moeten in de regio Rotterdam twee van de drie nieuwe woningen levensloopbestendig worden; in de regio Amsterdam ‘slechts’ een op de vier. Klik op de landkaart en zie de percentages per regio.

"Teruggaan naar mijn eilandje, naar Aruba"

"Accommodaties in de buurt. Een café, dat is het belangrijkste!"

"Begin er in ieder geval vroeg over na te denken"

"Mijn tweelingzus en ik willen later een aanleunwoning naast elkaar"

Ga ook het gesprek aan

Draai het kaartje en klik om je favoriete openingszin te kopiëren.

Met je vrienden

Je staat op een verjaardag lekker te kletsen. Gooi deze vraag maar eens in de groep:

Met je buren

Je ziet de buurman de boodschappen naar boven tillen en denkt: ‘’Lukt dit over 10 jaar nog steeds?’’, je stelt hem de vraag:

Met pensioen

En dan ineens is het zover: je gaat met pensioen. Op je bridge-clubje vraag je:

Met je ouders

Je ouders worden ouder, ze wonen nog in het huis waar jij bent opgegroeid. Ze wonen fijn, maar toch... Je stelt de vraag:

Als je kinderen het huis uitgaan

Oh jee, je kroost is gevlogen. Een heel huis voor je alleen. Fijn, maar misschien ook ongezellig. Je vraagt je af:

Met je opa en/of oma

Op de thee bij opa of oma. Altijd gezellig, maar misschien ben je ook wel een beetje bezorgd:

Praktische tips

Hier vindt u praktische tips over langer zelfstandig wonen, zorg en hulp, financiën én sociale activiteiten. Daarmee krijgt u inzicht in mogelijke oplossingen voor uw situatie.