Organisatie

Achmea is een coöperatieve verzekeraar, vermogensbeheerder en (financieel) dienstverlener. Met onze 14.000 collega’s in Nederland en 2.500 in het buitenland staan we dagelijks klaar voor ruim 10 miljoen klanten.

Je kent Achmea waarschijnlijk via één van onze merken, zoals Centraal Beheer, Interpolis, Zilveren Kruis, FBTO en InShared. Misschien heb je wel een pensioen of verzekering bij één van deze verzekeraars, want met 10,2 miljoen klanten zijn we de grootste verzekeringsmaatschappij van Nederland. We helpen particulieren, kleine zelfstandigen, maar ook beursgenoteerde bedrijven en overheidsinstanties.

Maak kennis met ons management:
Raad van Bestuur
Raad van Commissarissen

 
 

Achmea Internationaal

Achmea is ook in het buitenland actief. Over de grens hebben we zo’n 2.500 medewerkers, verspreid over Australië, CanadaGriekenland, Slowakije en Turkije.


Ons aanbod in het buitenland is kleiner dan in Nederland, maar dat is een bewuste keuze. We willen van serieuze betekenis kunnen zijn als we in een ander land actief zijn. We zijn liever groot in een klein aantal landen, dan andersom. We zetten onze kennis en ervaring internationaal in op plekken waar we snelle groei verwachten. Met deze geografische spreiding – en die van het risico – kunnen we jou de financiële zekerheid bieden die je van ons mag verwachten.

Meer informatie over onze intenationale merken is te vinden op onze Engelse website.
 

Lid van Eurapco

Achmea is onderdeel van Eurapco. Dit is een samenwerkingsverband van zeven grote, Europese verzekeraars, die samen in zeventien landen actief zijn. Meer informatie over Eurapco is te vinden op onze Engelse website.
 

Dit doen we ook

Achmea Corporate Relations

Achmea bestaat al meer dan tweehonderd jaar. Daardoor weten we als geen ander hoe de grootste economische sectoren in Nederland zich op strategisch niveau ontwikkelen. Achmea Corporate Relations (ACR) deelt deze kennis en ervaring voortdurend met de grootste Nederlandse werkgevers, belangenorganisaties en sociale partners. Meer over ACR lees je op achmea.nl/corporate-relations.

Achmea Innovation Fund

Bij Achmea werken we elke dag aan verbeteringen die onze samenleving gezonder, veiliger en toekomstbestendiger maken. Zo stimuleren we ondernemers die voorop willen lopen in FinTech en InsurTech bij het vinden van oplossingen voor een betere toekomst. En met het Achmea Innovation Fund investeren we bijvoorbeeld in start-ups en scale-ups met een vernieuwend businessmodel. Dat zijn stuk voor stuk startende bedrijven die hebben bewezen dat hun product inspeelt op de behoefte van de markt. Lees meer over het Achmea Innovation Fund.

Achmea Rechtsbijstand

Soms vraagt een situatie om juridische hulp. Bijvoorbeeld bij ontslag, een meningsverschil over de bouw van een huis of de aansprakelijkheid bij een ongeval. De juristen van Achmea Rechtsbijstand geven juridische hulp aan particulieren en bedrijven met een rechtsbijstandverzekering bij Centraal Beheer, Interpolis, FBTO of Avéro Achmea.

Eurocross Assistance

Wie medische zorg of vervoershulp in het buitenland nodig heeft, kan terecht bij Eurocross Assistence. Dit dochterbedrijf van Achmea verleent internationaal hulp: bij pech, schade of medische problemen. Overal ter wereld, 24 uur per dag. 

Eurocross is een van de initiatiefnemers van Astrum Assistance Alliance. Dit verbond van grote alarmcentrales in Europa bestaat uit meer dan 100.000 partners en werkt in 180 landen wereldwijd. Samen zorgen ze ervoor dat jaarlijks meer dan vijftig miljoen mensen met problemen in het buitenland weer veilig thuiskomen.