Organisatie

Achmea is een belangrijke financiële dienstverlener op de Nederlandse markt. Wij verzekeren ongeveer 10 miljoen Nederlanders voor zorg, schade en inkomen. Met welke visie? Hoe geven we onze klanten financiële zekerheid? Onze focus ligt op eenvoudige verzekeringen, waarbij we verantwoord omgaan met premies. En als er iets onverwachts gebeurt, willen we de geldzaken goed regelen voor onze klanten.

Onze verzekeringen

​We bieden verzekeringen aan voor zorg, schade, leven, arbeidsongeschiktheid en pensioenen. Wij verkopen onze verzekeringen rechtstreeks via onze merken, via de lokale Rabobanken of via tussenpersonen. Onze klantenkring is breed: van particulieren, kleine zelfstandigen, beursgenoteerde bedrijven tot de overheid.
Verzekeringen zoeken
 

Wat doen we nog meer?

Corporate Relations

Achmea biedt advies- en verzekeringsoplossingen in uiteenlopende sectoren voor bedrijven met meer dan 500 medewerkers, belangenorganisaties en sociale partners. Meer informatie vindt u op achmea.nl/corporate-relations

Achmea Innovation Fund

Met ons Achmea Innovation Fund investeren we in ondernemers die met een bewezen product-marktfit en vernieuwende businessmodellen voorop willen lopen in Fintech en Insurtech. Ben jij die start-up of scale-up?

Rechtsbijstand

Achmea Rechtsbijstand geeft juridische hulp aan particulieren en bedrijven. Hebt u een rechtsbijstandsverzekering bij Centraal Beheer, Interpolis, FBTO of Avéro Achmea? Dan kan Achmea Rechtsbijstand bemiddelen bij juridische geschillen.

Eurocross

Onze dochter Eurocross Assistance is gespecialiseerd in wereldwijde hulpverlening. Zij regelt bijvoorbeeld medische hulp of vervoershulp in het buitenland.

Internationaal

Achmea is marktleider op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Maar we verzekeren ook consumenten in het buitenland. Achmea is buiten Nederland actief in vijf landen: Griekenland, Turkije, Slowakije, Canada en Australië. Onze buitenlandse activiteiten zijn relatief klein als je ze vergelijkt met ons marktaandeel in Nederland.

Welke strategie volgen we? Onze kennis en ervaring willen we gericht inzetten; op plekken waar we een snelle groei verwachten. Want we zijn liever marktleider in een klein aantal markten, dan een kleine speler op veel markten. Daarbij is een geografische- en risicospreiding ook in het belang van onze aandeelhouders. We bieden vooral schade- en zorgverzekeringen aan via de banken of direct aan onze klanten. Er werken in het buitenland ongeveer 2.500 medewerkers voor Achmea.

Meer weten over onze buitenlandse dochterondernemingen? Op onze Engelse website vindt u meer informatie over onze internationale activiteiten. Hier vindt u ook meer info over Eurapco, een alliantie van onafhankelijke financiële bedrijven. Er zitten 7 partnerorganisaties in met activiteiten in 17 landen.