Over Achmea

Het verhaal van Achmea is het verhaal van onze medewerkers. Met elkaar bouwen we komende jaren aan het Achmea van de toekomst. Daarbij blijven we doen wat we al meer dan 200 jaar waarmaken. Als er schade optreedt, vergoeden wij die en helpen we klanten bij het herstel ervan.
 

Het verhaal van

Milou Slots

Het is het verhaal van Milou Slots die met Ymere en Accenture de veiligheid voor bewoners vergroot met Homies. Een slim alarmsysteem met WhatsApp-alarmering dat je buurt waarschuwt als er iets aan de hand is. Bewoners kunnen elkaar hierdoor eerder en sneller helpen. Zo maken we de buurt veiliger en vergroten de onderlinge verbondenheid’ vertelt Milou trots.

Chantal van Lohuizen

Het verhaal van Achmea is het verhaal van Chantal van Lohuizen die dagelijks minstens 20 klanten aan de lijn heeft die informatie over hun verzekering willen hebben. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd vindt Chantal en dat merken de klanten aan de andere kant van de lijn ook.

Sylvia Matser

Het is het verhaal van Sylvia Matser die tot in haar tenen gemotiveerd is om Centraal Beheer te herpositioneren als financiële dienstverlener: “Mensen helpen om tijdig te bouwen aan een goede financiële toekomst, is belangrijker dan ooit.”

Dit zijn wij en dit is ons verhaal 

Het is nogal een ambitie die we hebben voor komende jaren: met toonaangevende oplossingen dagelijks relevant zijn voor klanten. Maar samen moet het lukken. We blijven doen waar we al jaren (eeuwen!) goed in zijn. Tegelijkertijd willen én kunnen we meer zijn voor onze klanten. Dit is ons verhaal. ​Meer over het verhaal van Achmea >
 

Feiten & cijfers

Pictogram oprichting

Opgericht

Achmea is opgericht in 1811 in het Friese dorpje Achlum.
Pictogram onze merken

Onze merken

U kunt bij één van onze 9 merken terecht voor verzekeringen en financiële producten.
Pictogram klanten

Klanten

Bij onze merken zijn 10 miljoen klanten verzekerd
Pictogram medewerkers

Medewerkers

Bij Achmea werken ongeveer 13.000 mensen in Nederland en 2.800 daarbuiten.
Pictogram omzet

Omzet

Achmea heeft een jaarlijkse bruto premieomzet van bijna €20 miljard.
Pictogram landen

Landen

We zijn actief in 6 verschillende landen, 4 in Europa en in Canada en Australië.

 

Werken bij Achmea

Bij ons kun je je ontwikkelen in een moderne organisatie met enthousiaste mensen. We zoeken professionals die weten wat er speelt in de samenleving.

Lees meer >

Vereniging Achmea

De vereniging Achmea is voor 65% eigenaar van en toezichthouder op Achmea. Iedereen die klant is bij een van de Achmea-merken is ook klantlid van de vereniging.

Lees meer >

Geschiedenis

Hoe groeide Achlum daarna uit tot het Achmea van nu? In ruim 200 jaar is het bedrijf gefuseerd met andere verzekeraars die de coöperatieve achtergrond delen.

Lees meer >