Preventie

Duurzaam verzekeren betekent allereerst aandacht voor preventie, want schade voorkomen is duurzamer dan schade herstellen. Preventie is daarom een belangrijk element in onze duurzaamheidsstrategie. Iedere brand die wordt voorkomen, scheelt heel veel CO₂-uitstoot. Bij een brand is vaak enorm veel rookontwikkeling. Deze rookontwikkeling gaat gepaard met veel schadelijke stoffen voor het milieu. 
 

Nieuw gebruikte technieken

Preventie is altijd al de kern van onze strategie geweest en blijft van belang, ook bij nieuw gebruikte technieken in de energie transitie zoals:

  • hout(hoog)bouw: gebruik van moeilijk brandbare gevelsamenstelling vanaf 20m;
  • zonnepanelen: gebruik van SCIOS scope 12 (keuring na installatie);
  • preventierichtlijnen en kwaliteitseisen voor de aanleg van laadvoorzieningen (opslag elektrische energie);
  • (preventie) kennis opdoen over risico’s van nieuwe technieken als waterstof en bio-fermentatie.

 

Preventiediensten voor bedrijven

Duurzaamheid is voor veel ondernemers belangrijk. Steeds meer bedrijven investeren in zonnepanelen om elektriciteit op een duurzame manier op te wekken en zo de energierekening betaalbaar te houden. Een mooie ontwikkeling, waarbij aandacht voor verzekerbaarheid en (daarmee ook) veilig verduurzamen wel belangrijk is. Alle duurzame, vooral elektrische toepassingen, zoals zonnepanelen, brengen namelijk ook nieuwe risico's met zich mee. Zoals brand door onveilige of verouderde elektra, dak lekkage door dakbedekking die nog niet aan de juiste veiligheidseisen voldoet of schade door storm. Wij ondersteunen deze ondernemers met preventiediensten zodat ze ook veilig kunnen verduurzamen. Samen met ondernemers, partners en experts ontwikkelen we oplossingen en diensten die helpen bij het inrichten van een veilige en duurzame werkomgeving zoals elektrakeuring, bouwadvies en groene daken. Ga voor meer informatie naar de website van Interpolis.