Duurzaam schadeherstel

Samen met partners werken we aan het verduurzamen van de schadeketen. Dat doen we door bij het contracteren eisen te stellen aan onze schadeherstellers en door de schade zelf zo veel mogelijk duurzaam te herstellen. Met behulp van een digitale intake bekijken we de schade op afstand zodat onze schadeherstellers minder vaak de weg op hoeven voor intakes bij klanten op locatie. Daardoor besparen we CO₂-uitstoot en beperken we de verkeersbewegingen.

Onze netwerkpartners tekenen ervoor dat zij zowel de duurzaamheidsverklaring van Achmea volgen, als een ISO 14001 certificering hebben. ISO 14001 is de internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagement-systeem. Dit betekent dat deze bedrijven een duurzaamheidsbeleid voeren.

Het is onze ambitie dat in 2023:

  • Alle relevante schadeherstellers op het gebied van wonen een ISO 14001 certificering hebben behaald.
  • Alle relevante schadeherstellers op het gebied van mobiliteit het BOVAG keurmerk Erkend Duurzaam of het GroenGedaan keurmerk van de Stichting Duurzaam hebben behaald. 
  • De branche (o.a. BOVAG, FOCWA) verdieping en concretisering op een gezamenlijke set aan voorwaarden voor schadeherstel in relatie tot duurzaamheid heeft gemaakt. Dit is inclusief carbon footprint.