Raad van Bestuur

Achmea heeft een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen. De Raad van Bestuur is eindverantwoordelijk voor het beleid van Achmea. Wilt u meer weten over de bestuursleden?
Lees hieronder hun biografieën.

 

V.l.n.r.: Michel Lamie (vicevoorzitter), Robert Otto, Bianca Tetteroo (voorzitter), Willem van Duin (teruggetreden in april 2021), Lidwien Suur en Henk Timmer.

 

Bianca Tetteroo (1969)

Voorzitter
Bianca TetterooBianca Tetteroo is in juni 2015 toegetreden tot de Raad van Bestuur, waarvan zij in april 2021 voorzitter werd. Zij is registeraccountant en rondde haar studie informatiemanagement af aan Universiteit Nyenrode. Daarnaast heeft ze verschillende executive opleidingsprogramma’s gevolgd onder andere in corporate governance en leiderschap (Insead). Bianca Tetteroo begon haar loopbaan in 1988 bij het huidige accountantskantoor Mazars. In 1996 deed zij haar intrede in de financiële sector bij het toenmalige Fortis. In 2009 maakte zij de overstap naar Achmea, waar zij financieel directeur werd van Syntrus Achmea. Van 2012 tot medio 2015 was zij voorzitter van de divisie Pensioen & Leven.

Bianca Tetteroo is verantwoordelijk voor de bedrijfsonderdelen Zilveren Kruis, Achmea IT, Achmea Pensioenservices, Achmea Investment Management en Syntrus Achmea Real Estate &Finance. Ze is lid van de Raad van Commissarissen van Achmea Investment Management BV en Syntrus Achmea Real Estate and Finance BV. Bianca Tetteroo zit daarnaast in de Raad van Toezicht van Netspar en de Kunsthal Rotterdam. Zij is ook bestuurslid van Garanti Emiklilik (Turkije) en de Nationale Coöperatieve Raad.

Michel Lamie (1966)

Chief Financial Officer en vicevoorzitter
Michel LamieCFO Michel Lamie is in januari 2017 toegetreden tot de Raad van Bestuur waarvan hij in april 2021 vicevoorzitter werd. Naast Financiën zijn de kernverantwoordelijkheden: Balansmanagement, Strategie (M&A en Programmabureau) en Achmea Reinsurance. Michel Lamie is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Achmea Reinsurance Company NV en statutair bestuurder van Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen NV en Achmea Schadeverzekeringen NV. Bij Interamerican Greece is hij Vice-voorzitter van de Board of Directors.

Michel Lamie is registeraccountant en studeerde Economie en Accountancy aan de VU Amsterdam. Na zijn studie begon hij zijn loopbaan bij KPMG, waarna hij bij RSA Benelux als CFO heeft gewerkt. Vervolgens werkte hij bij Achmea, als laatste als Group director Finance & Control. Vanaf 2005 maakte hij deel uit van het bestuur van De Goudse Verzekeringen, als vicevoorzitter en vanaf 2009 tot en met 2016 als bestuursvoorzitter. Daarnaast was Michel Lamie vele jaren bestuurder bij het Verbond van Verzekeraars en voorzitter van de Raad van Commissarissen van het intermediairbedrijf Van Lanschot Chabot. Naast zijn functie bij Achmea is hij lid van de Raad van Commissarissen van Koninklijke De Heus.

Robert Otto (1967)

Bestuurslid
Robert OttoRobert Otto is in augustus 2015 toegetreden tot de Raad van Bestuur. Hij studeerde Rechten aan de Universiteit Leiden. Na zijn studie begon hij in 1992 zijn loopbaan bij ING. In zijn laatste functie bij de bankverzekeraar was hij verantwoordelijk voor ING Verzekeringen en Postbank Verzekeringen. Na een periode van twee jaar als CEO van OHRA werd de Robert Otto in 2010 algemeen directeur van de commerciële divisie van Delta Lloyd. Medio 2013 maakte hij de overstap naar Achmea, waar hij voorzitter werd van de divisie Schade & Inkomen.

Robert Otto is verantwoordelijk voor de bedrijfsonderdelen Pensioen & Leven, Achmea Bank, Human Resources, InShared en Achmea’s bedrijven in Australië, Canada, Griekenland, Turkije en Slowakije. Hij is voorzitter van het bestuur van Eureko Sigorta, Interamerican Greece en Achmea Australië. Tevens is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van Union en lid van de Raad van Commissarissen van Onlia.Robert Otto is statutair bestuurder van Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen NV en voorzitter van de Raad van Commissarissen van InShared en lid van de Raad van Commissarissen van Achmea Bank NV. Naast zijn functie bij Achmea is hij onder andere bestuurslid bij Thuiswinkel.org, AMICE en ICMIF.

Lidwien Suur (1974)

Bestuurslid
LIdwien SuurLidwien Suur trad in september 2019 toe tot de Raad van Bestuur van Achmea. Zij studeerde International Business aan de Universiteit Maastricht en begon haar loopbaan in 1998 bij ING/Nationale-Nederlanden. Daar was zij onder meer directeur Inkomensverzekeringen en programmadirecteur Strategie. Lidwien Suur bekleedde vanaf begin 2012 de functie van algemeen directeur van Unigarant en ANWB Verzekeren en maakte sinds 2014 deel uit de ANWB-directie. In 2016 werd zij CFO van de ANWB.

Lidwien Suur is binnen de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de bedrijfsonderdelen Schade & Inkomen, Centraal Beheer, Interpolis, Marktstrategie & Innovatie en Achmea Corporate Relations. Zij is statutair bestuurder van Achmea Schadeverzekeringen NV. Daarnaast is zij lid van de Raad van Commissarissen van Achmea Reinsurance Company NV en voorzitter van de Raad van Commissarissen van NV Hagelunie. Lidwien Suur is ook voorzitter van het Sectorbestuur Schadeverzekeringen van het Verbond van Verzekeraars alsmede voorzitter van het Bestuurlijk Overleg tussen het Verbond van Verzekeraars en NVGA. Zij is ook bestuurslid van het Waarborgfonds Motorverkeer en bestuurslid van het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars. Verder is zij lid van de Raad van Toezicht van Microkrediet voor Moeders, een stichting die microkredieten verstrekt aan de allerarmste vrouwen in Azië.

Henk Timmer (1961)

Chief Risk Officer
Henk Timmer Henk Timmer is in maart 2014 toegetreden tot de Raad van Bestuur. Hij studeerde Economie in Utrecht en volgde de post doctorale IT Audit in Tilburg. Hij bekleedde diverse functies in auditing, consultancy en ICT. Zijn loopbaan bij Achmea startte hij in 1997 in de functie van auditor en manager voor verschillende business units waaronder IT, Zorg, Schade en het Intermediair bedrijf.

In 2008 werd de Henk Timmer benoemd tot algemeen directeur Group Audit & Risk Services. In die rol gaf hij leiding aan de stafdiensten Audit, Risk en Integrity. In 2012 is de auditfunctie gescheiden en werd hij directeur Internal Audit, met als scope de gehele Achmea Groep, zowel nationaal als internationaal. De kernverantwoordelijkheden van Henk Timmer binnen de Raad van Bestuur zijn Risicomanagement, Compliance, Juridische Zaken en Centrale Dienstverlening.

Henk Timmer participeert namens Achmea in het CRO Forum. Dit is een groep van professionele risk managers vanuit de Europese verzekeringsindustrie die zich bezighoudt met het ontwikkelen en promoten van best practices in Risk Management.

Bestuurssecretarissen: Lucian Gerritsen en Leontine van Breugel.