Raad van Bestuur

Achmea heeft een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen. De Raad van Bestuur is eindverantwoordelijk voor het beleid van Achmea. Wilt u meer weten over de bestuursleden?
Lees hieronder hun biografieën.

 
Raad van Bestuur Achmea
 

Willem van Duin

Voorzitter Raad van Bestuur
Willem van Duin Willem van Duin is in 1987 bij Achmea in dienst gekomen. Hij heeft voordat hij in januari 2004 in de Raad van Bestuur werd benoemd diverse posities bekleed op het niveau van de houdstermaatschappij, alsook bij de divisies Zorg, Intermediair en Direct.

Hij werd op 1 oktober 2008 benoemd tot vicevoorzitter van de Raad van Bestuur en op 10 februari 2009 tot voorzitter.

Behalve zijn overkoepelende verantwoordelijkheid voor Achmea als geheel omvatten zijn kernverantwoordelijkheden onder andere Corporate Strategy & MVO, Communicatie, Personeel & Organisatie-beleid, Internal Audit, Bestuursbureau, externe toezichthouders en de Centrale Ondernemingsraad.
 
Daarnaast is de heer Van Duin o.a. lid van de Raad van Bestuur van European Alliance Partners Eurapco en is hij voorzitter van het Verbond van Verzekeraars en bestuurslid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW. Internationaal is hij plv. voorzitter van de International Federation of Health Plans (IFHP) en lid van de Geneva Association.

Michel Lamie

Chief Financial Officer
Michel Lamie Michel Lamie is per 1 januari 2017 toegetreden tot de Raad van Bestuur en heeft per 1 april 2017 Huub Arendse als CFO opgevolgd. De heer Lamie studeerde Economie en Accountancy aan de VU Amsterdam.


Na zijn studie is hij zijn loopbaan begonnen bij KPMG, waarna hij bij RSA Benelux als CFO heeft gewerkt.

In de periode 2002-2005 werkte de heer Lamie bij Achmea, als laatste als Group director Finance & Control. Vanaf 2005 maakte hij deel uit van het bestuur van De Goudse Verzekeringen, waarvan drie jaar als Vice Voorzitter / CFO en vanaf 2009 als Bestuursvoorzitter.

Daarnaast is de heer Lamie vele jaren bestuurder geweest van het Verbond van Verzekeraars en was hij vanaf 2007 lid en vanaf 2009 voorzitter van de Raad van Commissarissen van intermediairbedrijf Van Lanschot Chabot. Deze nevenfunctie heeft hij eind 2016 beëindigd.

Bianca Tetteroo

Bestuurslid
Bianca Tetteroo Bianca Tetteroo is in juni 2015 toegetreden tot de Raad van Bestuur. Mevrouw Tetteroo is sinds 1997 gekwalificeerd registeraccountant en heeft daarnaast verschillende executive opleidingsprogramma’s gevolgd o.a. corporate governance en leiderschap (Insead).

Zij is haar loopbaan in 1988 begonnen bij het huidige accountantskantoor Mazars. In 1996 deed zij haar intrede in de financiële sector bij het toenmalige Fortis, waar zij diverse functies vervulde binnen o.a. Asset Management en de Verzekeraar.

In 2009 maakte zij de overstap naar Achmea, waar zij financieel directeur werd van de pensioenuitvoerder Syntrus Achmea.

Sinds 2012 was mevrouw Tetteroo voorzitter van de divisie Pensioen & Leven. Haar kernverantwoordelijkheden binnen de Raad van Bestuur zijn Pensioenen en Levensverzekeringen, Vermogensbeheer, Achmea Bank en Syntrus Pensioen beheer.

Mevrouw Tetteroo zit daarnaast in de Raad van Toezicht van de Kunsthal.

Robert Otto

Bestuurslid
Robert Otto Robert Otto is in augustus 2015 toegetreden tot de Raad van Bestuur. De heer Otto studeerde Rechten aan de Universiteit Leiden. Na zijn studie begon de heer Otto in 1992 zijn loopbaan bij ING.


In zijn laatste functie bij de bankverzekeraar was hij verantwoordelijk voor ING Verzekeringen en Postbank Verzekeringen.

Na een periode van twee jaar als CEO van OHRA werd de heer Otto in 2010 algemeen directeur van de commerciële divisie van Delta Lloyd. Medio 2013 maakte hij de overstap naar Achmea, waar hij voorzitter werd van de divisie Schade & Inkomen.
Binnen de Raad van Bestuur zijn zijn kernverantwoordelijkheden de bedrijfsonderdelen Centraal Beheer, Interpolis, Schade & Inkomen, Marktstrategie, Divisie Internationaal en Corporate Relations.

Naast zijn functie bij Achmea is de heer Otto o.a. bestuurslid bij Thuiswinkel.org, voorzitter van het Sectorbestuur Schade van het Verbond van Verzekeraars en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Hagelunie en InShared.

Henk Timmer

Chief Risk Officer
Henk Timmer Henk Timmer is in maart 2014 toegetreden tot de Raad van Bestuur. De heer Timmer studeerde in Utrecht en Tilburg en heeft verschillende functies gehad in auditing, consultancy en ICT. Zijn loopbaan bij Achmea is hij in 1997 gestart in de functie van auditor en manager voor verschillende business units waaronder IT, Zorg, Schade en het Intermediair bedrijf. Per 2008 werd de heer Timmer benoemd als algemeen directeur Group Audit & Risk Services. In die rol heeft hij leiding gegeven aan de stafdiensten Audit, Risk en Integrity.

In 2012 is de auditfunctie gescheiden en werd hij Directeur Internal Audit, met als scope de gehele Achmea Groep, zowel nationaal als internationaal.

De heer Timmer is per 1 maart 2014 toegetreden tot de Raad van Bestuur. Zijn kernverantwoordelijkheden binnen de Raad van Bestuur zijn Risicomanagement, Compliance, Juridische Zaken, Human Resources en Centrale Dienstverlening. De heer Timmer is lid van de Expertgroep Veiligheid van de Stichting Maatschappij en Veiligheid en participeert namens Achmea in het CRO Forum. Het CRO forum is een groep van professionele risk managers vanuit de Europese verzekeringsindustrie die zich bezighoudt met het ontwikkelen en promoten van best practices in Risk Management.

Bestuurssecretarissen: Lucian Gerritsen en Ingrid van Zandvoort