Raad van Bestuur

Achmea heeft een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen. De Raad van Bestuur is eindverantwoordelijk voor het beleid van Achmea. Wilt u meer weten over de bestuursleden?
Lees hieronder hun biografieën.

Lidwien Suur ontbreekt op de foto.

 
Raad van Bestuur Achmea
 

Willem van Duin (1960)

Voorzitter Raad van Bestuur
Willem van DuinWillem van Duin trad in januari 2004 toe tot de Raad van Bestuur van Achmea.
In oktober 2008 werd hij vicevoorzitter
en in februari 2009 voorzitter. Van Duin studeerde Rechten aan de VU Amsterdam en begon zijn loopbaan bij Achmea in 1987. Vóór zijn toetreding tot de Raad van Bestuur heeft hij diverse posities bekleed bij de Holding en de divisies Zorg, Intermediair en Direct.

Behalve de overkoepelende verantwoordelijkheid voor heel Achmea omvat de portefeuille van Willem van Duin: Strategie (Corporate Strategy & MVO), divisie Zilveren Kruis, Bestuursbureau, Corporate Communicatie, Internal Audit en Human Resources/Management Development Directieraad.
 
Willem van Duin is lid van de Raad van Bestuur van Eurapco, een strategische alliantie van Europese onderlinge verzekeraars. Hij is voorzitter van het Verbond van Verzekeraars en lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW. 

Michel Lamie (1966)

Chief Financial Officer
Michel Lamie Michel Lamie trad in januari 2017 toe tot de Raad van Bestuur van Achmea.
Hij studeerde Economie en Accountancy aan de VU Amsterdam en werkte daarna bij KPMG en Royal and Sun Alliance.

Tussen 2002 en 2005 werkte Lamie ook al bij Achmea, op het laatst als groepsdirecteur Finance & Control. In de periode 2005-2016 maakte hij deel uit van het bestuur van De Goudse Verzekeringen, eerst als vicevoorzitter/CFO en later als bestuursvoorzitter.

Michel Lamie is Chief Financial Officer. Zijn portefeuille omvat de bedrijfsonderdelen Financiën, Balansmanagement, Strategie (M&A en Programmabureau) en Achmea Reinsurance.

Henk Timmer (1961)

Chief Risk Officer
Henk Timmer Henk Timmer trad in maart 2014 toe tot de Raad van Bestuur van Achmea.
Hij studeerde Economie aan de Universiteit van Tilburg en werkte daarna bij de Perscombinatie en het UWV. In 1997 maakte Timmer de overstap naar Achmea, waar hij in 2007 verantwoordelijk werd voor Internal Audit.

Henk Timmer is Chief Risk Officer. Zijn portefeuille bestaat uit: Governance, Risk & Compliance, Centrale Dienstverlening, Juridische Zaken, Toezichthouders en het programma Klantbelang Centraal.

Henk Timmer is lid van de Expertgroep Veiligheid van de Stichting Maatschappij en Veiligheid en hij participeert namens Achmea in het CRO Forum, een groep van risk managers uit de Europese verzekeringsindustrie.

Bianca Tetteroo (1969)

Bestuurslid
Bianca Tetteroo Bianca Tetteroo trad in juni 2015 toe tot de Raad van Bestuur van Achmea. Zij is gekwalificeerd registeraccountant (NIVRA) en heeft daarnaast executive opleidingsprogramma’s gevolgd op het gebied van corporate governance en leiderschap. Tetteroo begon haar loopbaan in 1988 bij het huidige accountantskantoor Mazars, dat zij in 1996 verruilde voor Fortis. In 2009 maakte zij de overstap naar Achmea, waar zij financieel directeur werd van pensioenuitvoerder Syntrus Achmea. Tussen 2012 en 2015 was zij voorzitter van de divisie Pensioen & Leven.

Bianca Tetteroo is binnen de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor Achmea IT, divisie Achmea Pensioenservices, divisie Achmea Investment Management en Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Bianca Tetteroo is lid van de Raad van Toezicht van de Kunsthal Rotterdam.

Robert Otto (1967)

Bestuurslid
Robert Otto Robert Otto trad in augustus 2015 toe tot de Raad van Bestuur van Achmea.
Hij studeerde Rechten aan de Universiteit van Leiden en begon zijn loopbaan in 1992 bij ING. Na een periode van twee jaar als CEO van OHRA werd Otto in 2010 algemeen directeur van de commerciële divisie van Delta Lloyd. Medio 2013 maakte hij de overstap naar Achmea, waar hij voorzitter werd van de divisie Schade & Inkomen.

Robert Otto is binnen de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de buitenlandse operating companies (Eureko Sigorta, Interamerican, Union, Achmea Australië en Onlia Canada), divisie Pensioen & Leven, Achmea Bank, InShared en Human Resources/Management Development.

Robert Otto is bestuurslid van Thuiswinkel.org. Hij is ook bestuurslid van AMICE (the Association of Mutual Insurers and Insurance Cooperatives in Europe).

Lidwien Suur (1974)

Bestuurslid
LIdwien SuurLidwien Suur trad in september 2019 toe tot de Raad van Bestuur van Achmea.
Zij studeerde International Business aan de Universiteit van Maastricht en begon haar loopbaan in 1998 bij ING/Nationale-Nederlanden. Daar was zij onder meer directeur Inkomensverzekeringen en programmadirecteur Strategie.

Lidwien Suur bekleedde vanaf begin 2012 de functie van algemeen directeur van Unigarant en ANWB Verzekeren en maakte sinds 2014 deel uit de ANWB-directie. In 2016 werd zij CFO van de ANWB.

Lidwien Suur is binnen de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor divisie Schade & Inkomen, divisie Centraal Beheer, divisie Interpolis, Marktstrategie & Innovatie en Achmea Corporate Relations.

Lidwien Suur is lid van het Sectorbestuur Schade van het Verbond van Verzekeraars. Zij is ook lid van de Raad van Toezicht van Microkrediet voor Moeders, een stichting die microkredieten verstrekt aan de allerarmste vrouwen in Azië.

Bestuurssecretarissen: Lucian Gerritsen en Leontine van Breugel.