Raad van Bestuur

Achmea heeft een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen. De Raad van Bestuur is eindverantwoordelijk voor het beleid van Achmea. Wilt u meer weten over de bestuursleden?
Lees hieronder hun biografieën.

 

Bianca E.M. Tetteroo (1969)

Voorzitter van de Raad van Bestuur
Bianca Tetteroo op straat gefotografeerd op de achtergrond een autoBianca Tetteroo is in juni 2015 toegetreden tot de Raad van Bestuur en vervulde sinds 1 januari 2020 de rol van vicevoorzitter. Op 13 april 2021 is mevrouw Tetteroo benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur.

Mevrouw Tetteroo rondde in 1997 haar studie Informatiemanagement en accountancy af aan Universiteit Nyenrode. Daarnaast heeft zij verschillende executive opleidingsprogramma’s gevolgd, waaronder corporate governance en leiderschap aan Insead. Zij is haar loopbaan in 1988 begonnen bij het huidige accountantskantoor Mazars. In 1996 deed zij haar intrede in de financiële sector bij het toenmalige Fortis, waar zij diverse functies vervulde binnen onder meer Asset Management en de Verzekeraar. In 2009 maakte zij de overstap naar Achmea, waar zij financieel directeur werd van Syntrus Achmea. Sinds 2012 was mevrouw Tetteroo voorzitter van de divisie Pensioen & Leven.

Mevrouw Tetteroo is verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden Strategie & Transformatie (incl. IT en MVO), Human Resources/Management Development, Bestuursbureau, Mediarelaties & Public Affairs en Internal Audit.

Mevrouw Tetteroo zit daarnaast in de Raad van Toezicht van Netspar en de Kunsthal Rotterdam. Verder is zij bestuurslid van Garanti Emiklilik en bestuurslid van de Nationale Coöperatieve Raad. Ook is mevrouw Tetteroo lid van het bestuur van het Verbond van Verzekeraars alsmede van het bestuur van de Achmea Foundation.

 

Michel A.N. Lamie (1966)

Vicevoorzitter en Chief Financial Officer
Michel Lamie leunend op een hek bij een kantoorpandMichel Lamie is per 1 januari 2017 toegetreden tot de Raad van Bestuur. Hij is per 1 april 2017 benoemd tot Chief Financial Officer en op 13 april 2021 tot vicevoorzitter van de Raad van Bestuur.

De heer Lamie is verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden Financiën, Balansmanagement, M&A en Achmea Reinsurance. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (MVB). De heer Lamie is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Achmea Reinsurance Company N.V. en statutair bestuurder van Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen N.V. en Achmea Schadeverzekeringen N.V. Bij Interamerican Greece is hij Vicevoorzitter van de Board of Directors.

De heer Lamie is registeraccountant en studeerde Economie en Accountancy aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na zijn studie is hij zijn loopbaan begonnen bij KPMG, waarna hij bij RSA Benelux als CFO heeft gewerkt. Vervolgens werkte de heer Lamie bij Achmea, waaronder als Group director Finance & Control. Vanaf 2005 maakte hij deel uit van het bestuur van De Goudse Verzekeringen, als vicevoorzitter en vanaf 2009 tot en met 2016 als bestuursvoorzitter. Daarnaast is de heer Lamie vele jaren bestuurder bij het Verbond van Verzekeraars en voorzitter van de Raad van Commissarissen van het intermediairbedrijf Van Lanschot Chabot (tegenwoordig VLC & Partners) geweest. Naast zijn functie bij Achmea is de heer Lamie lid van de Raad van Commissarissen van Koninklijke De Heus.

 

 

 

Daphne C. de Kluis (1969)

Daphne de Kluis in een kantoor van Achmea, ze draag een blauw jasjeDaphne de Kluis is op 12 oktober 2021 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Achmea.

Mevrouw De Kluis studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1998 trad zij in dienst bij ABN AMRO. Na diverse functies binnen Commercial Clients en Corporate & Institutional Banking werd zij in 2009 Global Head of Debt Solutions en in 2013 Global Head of Financial Restructuring & Recovery. In 2017 volgde haar benoeming tot CEO Commercial Banking en werd zij lid van het Executive Committee van ABN AMRO.

Mevrouw De Kluis is verantwoordelijk voor divisie Pensioen & Leven, Achmea Pensioenservices, Achmea Investment Management, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Achmea Bank.

Mevrouw De Kluis is lid van de Raad van Commissarissen van Achmea Bank N.V., van de Raad van Commissarissen van Syntrus Achmea Real Estate & Finance B.V. alsmede van de Raad van Commissarissen van Achmea Investment Management B.V. Zij is statutair bestuurder van Achmea Pensioen- & Levensverzekeringen N.V.

Mevrouw De Kluis was daarnaast tot juli 2022 lid van de Raad van Commissarissen van Euronext Amsterdam en van Stadsherstel Amsterdam. Ook was mevrouw De Kluis tot september 2022 bestuurslid bij het Hoge Veluwe Fonds en bij ITVItae.

Robert Otto (1967)

Robert Otto in een kantoor van Achmea, leunend op een leuningRobert Otto is in augustus 2015 toegetreden tot de Raad van Bestuur. De heer Otto studeerde Rechten aan de Universiteit Leiden. Na zijn studie begon de heer Otto in 1992 zijn loopbaan bij ING. In zijn laatste functie bij de bankverzekeraar was hij verantwoordelijk voor ING Verzekeringen en Postbank Verzekeringen. Na een periode van twee jaar als CEO van OHRA werd de heer Otto in 2010 algemeen directeur van de commerciële divisie van Delta Lloyd. Medio 2013 maakte hij de overstap naar Achmea, waar hij voorzitter werd van de divisie Schade & Inkomen.

De heer Otto is verantwoordelijk voor divisie Zilveren Kruis, InShared en de buitenlandse operating companies (OpCo’s) in Australië, Canada, Griekenland, Turkije en Slowakije.

De heer Otto is voorzitter van het bestuur van Eureko Sigorta en Interamerican Greece. Ook is hij SOOA (senior officer outside Australia) en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Achmea Australia. Hij is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Union en lid van de Raad van Commissarissen van Onlia en is tevens voorzitter van de Raad van Commissarissen van InShared.

De heer Otto is daarnaast bestuurslid bij Thuiswinkel.org en bestuurslid van AMICE, ICMIF en de iFHP.

Lidwien T. Suur (1974)


Lidwien Suur zittend aan tafel in een kantoor van AchmeaLidwien Suur trad in september 2019 toe tot de Raad van Bestuur van Achmea. Mevrouw Suur studeerde International Business aan de Universiteit Maastricht en begon haar loopbaan in 1998 bij ING/Nationale-Nederlanden. Daar was zij onder meer directeur Inkomensverzekeringen en programmadirecteur Strategie. Zij bekleedde vanaf begin 2012 de functie van algemeen directeur van Unigarant en ANWB Verzekeren en maakte sinds 2014 deel uit de ANWB-directie. In 2016 werd zij CFO van de ANWB.

Mevrouw Suur is verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden divisie Schade & Inkomen, divisie Centraal Beheer, divisie Interpolis, Distributie, Innovatie & Merk alsmede voor Achmea Corporate Relations & Partnerships.

Zij is statutair bestuurder van Achmea Schadeverzekeringen N.V. Daarnaast is zij lid van de Raad van Commissarissen van Achmea Reinsurance Company N.V. en voorzitter van de Raad van Commissarissen van N.V. Hagelunie. Verder is zij bestuurslid van het Achmea Innovation Fund. Sinds juli 2022 is mevrouw Suur tevens lid van de Raad van Commissarissen van InShared.

Mevrouw Suur is daarnaast voorzitter van het Sectorbestuur Schadeverzekeringen van het Verbond van Verzekeraars en voorzitter van het Bestuurlijk Overleg tussen het Verbond van Verzekeraars en NVGA. Zij is vicevoorzitter van het Waarborgfonds Motorverkeer en vicevoorzitter van het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars. Zij is tevens voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor Terrorismeschaden.

Michiel G. Delfos (1970)

Chief Risk Officer
Michiel Delfos zittend in een kantoorpand van Achmea Michiel Delfos is in april 2022 toegetreden tot de Raad van Bestuur van Achmea als Chief Risk Officer.

De heer Delfos startte begin 2014 bij Achmea als directeur Schadeverzekeringen en werd in oktober 2015 voorzitter van de divisie Schade & Inkomen. Eerder vervulde hij diverse management- en directiefuncties bij Delta Lloyd en ABN AMRO Verzekeringen, met als aandachtsgebieden Sales, Marketing, Operations, Finance en Juridische Zaken. Hij studeerde Internationaal Economisch Recht aan de Universiteit van Leiden.

De heer Delfos is verantwoordelijk voor Compliance, Risk Management & Actuarial, Centrale Dienstverlening, Juridische Zaken, Coördinatie Toezichthouders en het programma Achmea Samen Duurzaan.

De heer Delfos was tot juni 2022 lid van de Raad van Commissarissen van de Vereende N.V. Tot oktober 2022 was hij lid van de Raad van Commissarissen van Onlia Canada. Verder is de heer Delfos voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Nederlandse Atoompool. Ook participeert hij namens Achmea in het CRO Forum, een groep van professionele risk managers vanuit de Europese verzekeringsindustrie die zich bezighoudt met het ontwikkelen en promoten van best practices in Risk Management.

Bestuurssecretarissen: Lucian Gerritsen en Leontine van Breugel.