Duurzaam werkgeverschap

Het sociaal beleid van Achmea geeft invulling aan duurzaam werkgeverschap. We richten ons daarbij op het behoud van waarde voor mensen, organisatie en samenleving. Onze ambitie is het bereiken van sociale, financiële, maatschappelijke en ook ecologische uitkomsten met een impact binnen en buiten de organisatie en een gerichtheid op zowel de korte als lange termijn.

Achmea staat voor Duurzaam Samen Leven

Mensen verschillen, gelukkig maar. Wij willen dat iedereen zich welkom voelt bij Achmea. Dus doen we ons uiterste best om dat voor elkaar te krijgen. Want bij Achmea krijgen onze mensen het vertrouwen om het beste uit zichzelf te halen. En krijgen zij de ruimte om volledig zichzelf te zijn. Ieders talent wordt gezien, gerespecteerd en benut. Zo werken we elke dag voor en met elkaar aan een meer diverse en inclusieve omgeving, met respect voor elkaar én de onderlinge verschillen.

Waarom?

Onze ambitie is om duurzaam waarde te creëren voor klanten, medewerkers, Achmea en de samenleving. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een gelijke kans verdient op de arbeidsmarkt en geloven dat verschil verrijkt. Door het benutten van de verschillende talenten en perspectieven komen we tot betere prestaties en passende klantbediening. Want ook onze klanten verschillen. Zo dragen we bij aan een duurzaam inclusieve samenleving.

Contact

Heb je vragen of wil je meer weten hoe Achmea zich inzet om meer inclusief en divers te worden? Neem dan contact op met Joke Klinkum, expert Bijzonder Talent, Agnes Huttinga, Lead Inclusie, diversiteit & gelijkwaardigheid.
Een collega van Achmea (vrouw, getint, donker haar), glimlacht in de camera

DiversiteitsNetwerken Achmea (DNA)

Binnen Achmea hebben we meerdere netwerk voor al onze collega’s die geïnteresseerd zijn in het thema inclusie, diversiteit en gelijkwaardigheid. De netwerken organiseren activiteiten met het doel om collega’s met elkaar te verbinden en bewustwording op de verschillende thema's te vergroten.

Wat maakt Achmea een mooie werkgever? Hoe is het om bij Achmea te werken?