Pensioen: het verhaal van Gerda

Je oude dag. De een verheugt zich erop, de ander ziet juist enorm op tegen het teveel aan tijd en gebrek aan dagelijkse structuur. Ook Gerda vroeg zich af of ze eigenlijk wel met pensioen wilde. Maar nu het zo ver is, is ze drukker dan ooit. Want hoewel ze nog nooit een hengel had uitgegooid, heeft ze nu het vissen helemaal ontdekt. En als ze niet langs de waterkant staat, schrijft ze verhalen en werkt ze aan een boek. Zo moet een pensioen zijn, vinden we bij de institutionele specialismen van Achmea. Een periode vol rust en ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

“Door de verhalen van anderen zag ik dat het stoppen met werken niet betekende dat ik moest gaan stilzitten”

Gerda (67), gepensioneerd

Leefjepensioen.nl

Bij Achmea Pensioenservices doen we samen met pensioenfondsen elke dag ons uiterste best om zoveel mogelijk mensen van een goede oude dag te voorzien. Maar de emotionele kant vinden we net zo belangrijk. Want wat doet het met je als je met pensioen gaat? Hoe neem je goed afscheid van je collega’s en je werk? En hoe voorkom je dat daarna de muren op je afkomen? Daarom zijn we het platform leefjepensioen.nl gestart met volop informatie, uitdagende stellingen en handige tips en tricks van lifestyle professionals. Alles wat nodig is om mensen te helpen zich ook mentaal zo goed mogelijk op deze nieuwe periode voor te bereiden.

Een zee aan inspiratie

Naast heel veel informatie bestaat het platform voor een groot deel uit de persoonlijke verhalen van (bijna) gepensioneerden. Bijzonder om te lezen hoe iedereen er op zijn eigen manier mee omgaat. Er zijn mensen die het werken echt niet kunnen missen en mensen die helemaal opgaan in vrijwilligerswerk, een hobby of sport. Maar ook mensen die een kant van zichzelf ontdekken die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden. Deze verhalen benadrukken de emoties die bij het pensioen komen kijken, en geven de lezer een gevoel van verbondenheid. Daardoor heeft het platform inmiddels een unieke positie verworven binnen de pensioencommunicatie. En is het een onmisbare bron van inspiratie voor iedereen die nadenkt over later of zijn pensioendatum al in zicht heeft.