Participaties

Hieronder vindt u de ondernemingen waarin Achmea Zorgparticipaties een aandeel heeft.

I-Cane Social Technologie

I-Cane ST wil blinden en slechtziende mensen dezelfde kansen geven als mensen zonder visuele beperking. Ze ontwikkelen systemen die de mobiliteit voor blinden en slechtzienden bevorderen. Bijvoorbeeld de I-Cane ST, een intelligente blindentaststok met GPS en spraakmogelijkheid.

Lees meer >

De I-Cane Mobilo

​PA Imaging

​PA Imaging is een spin-off van de Universiteit Twente vakgroep Biomedical Photonic Imaging (BMPI). Door middel van foto-akoestiek opsporen van borstkanker. Foto-akoestiek kan in potentie de ideale situatie benaderen, zowel qua specificiteit en sensitiviteit (veel minder false positieve en false negatieve uitslagen, geen last van dicht borstweefsel, zodat ook bij jonge vrouwen veilig en betrouwbaar images gemaakt kunnen worden. Met foto-akoestiek kunnen ook zeer kleine beginnende tumoren geïdentificeerd worden. Er behoeft minder vaak een echo of MRI gemaakt te worden.

Lees meer >

Laevo

Laevo houdt zich bezig met het ontwikkelen, onderzoeken en vermarkten van oplossingen (LabCoat)  voor voorovergebogen werkhoudingen. Het doel van de LabCoat is om het herstel of de preventie van lage rugklachten plaats te laten vinden op de werkvloer. Door het dragen van de LabCoat worden rugklachten teruggedrongen. Daarnaast verbetert het dragen van de LabCoat de kwaliteit van leven doordat de werknemer of patiënt kan blijven participeren in zijn of haar arbeids-/leefomgeving.

Lees meer >

Laevo

Embedded Fitness Holding

Embedded Fitness is een bedrijf dat interactieve bewegingsconcepten introduceert onder de naam E-fitzone. Met gebruikmaking van de nieuwste hightech bewegingsapparatuur en technieken combineert Embedded Fitness gaming, entertainment en fitness in één concept. Samen met partner Janssen-Fritsen wordt het concept van interactieve beweging verder uitgewerkt.

Lees meer >

Embedded Fitness best for body, brain en bedrijf

Vecozo

Vecozo biedt een portaal van administratieve diensten aan in een veilige online omgeving (bijvoorbeeld het digitale declaratieportaal of e-fakturatie). Hierdoor kan informatie tussen verschillende zorgaanbieders op een veilige manier worden uitgewisseld.

Lees meer >

Zorgmatch

ZorgMatch is een softwareleverancier, gespecialiseerd in het ontwikkelen en onderhouden van informatiesystemen ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen van zorgverzekeraars, zorgkantoren,  zorgaanbieders en gemeenten.

Lees meer >

HIF1

Health Innovation Fund 1 is een onafhankelijk venture capital fonds dat investeert in de gezondheidszorg in Nederland. De focus ligt op medische technologie, gezond leven, nieuwe behandelmethoden, zorg op afstand (domotica), ICT die het zorgproces efficiënter maakt en internetdienstverlening.

Lees meer >

On(t)roerendgoed

​Creëren van verbindende samenlevingsconcepten, waarin mensen er toe doen.
On(t)roerendgoed herontwikkelt leegstaande verzorgingshuizen, en mogelijk in de toekomst kantoorpanden en andere gebouwen tot woongemeenschappen waar gemeenschapszin, voor elkaar zorgen en met elkaar leven centraal staan. Het gaat om een totaal concept, waar ook diensten en zorg een deel van uit maken.

Lees meer >

Qurin Diagnostics

Qurin Diagnostics is bezig met het ontwikkelen van een device voor de vroege detectie van darmkanker en van organen die in de darmen draineren. Parallel hieraan zal gekeken worden of de technische vindingen ook toegepast kunnen worden voor de detectie van kanker van de urinewegen en baarmoeder(hals)kanker.

Lees meer >

Qurin logo