Achmea Zorgparticipaties

Samen veelbelovende zorginitiatieven tot een succes maken.


Actief bijdragen

Achmea Zorgparticipaties BV is opgericht om initiatieven en innovaties in de zorg te stimuleren en financieel mogelijk te maken. Daarvoor wordt geïnvesteerd in bestaande vennootschappen, in jonge startende ondernemingen en in gezamenlijke ondernemingen met derden waar er veelbelovende plannen zijn om de zorg en gezondheid in Nederland te verbeteren.
 
Bij iedere (in kind) investering streeft Achmea Zorgparticipaties BV een actief aandeelhouderschap na. Zo brengt Achmea kennis, data, een relatienetwerk en toegang tot de zorgmarkt in, evenals commerciële distributiekracht naar collectiviteiten en consumenten en expertise om producten en diensten te financieren in de opstartfase en in te bedden in de reguliere financiering in de zorg. De ‘in kind’ bijdrage die hiermee vanuit Achmea wordt geleverd kan zich eveneens materialiseren in aandelen en wordt dan beheerd via Achmea Zorgparticipaties.

Toekomstvisie

Het primaire doel van Achmea Zorgparticipaties is en blijft om voor Zilveren Kruis een belangrijke bijdrage te leveren aan het regelen van zorg en versterken van vitaliteit. De focus is op innovaties die helpen om klanten met Raad en Daad bij te staan om de eigen gezondheid en zorgbehandeling te verbeteren. Daarbij moeten investeringen niet alleen helpen de gezondheid en behandeling voor klanten te verbeteren maar tegelijkertijd ook de zorgkosten te verlagen. Daarbij wordt, waar het goed is voor alle mensen in Nederland en niet alleen de eigen klanten, ook gewerkt aan gezamenlijk ondernemerschap en investeren met derden en vooral andere verzekeraars.

Innovaties

We zoeken innovaties in de zorg die de kwaliteit bevorderen en kosten besparen.

Meerwaarde

We willen iets toevoegen aan de zorgverlening door nieuwe en vernieuwende diensten of producten te stimuleren.

Duurzame oplossingen

Ons beleid is gericht op duurzame groei en kwaliteit.