Waarmakers

Logo WaarmakersEr zijn bedrijven, burgers, wetenschappers, denkers, doeners en instellingen die net als wij op weg zijn naar een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving. Die met een innovatieve mindset en gericht op duurzaamheid nieuwe ideeën ontwikkelen of implementeren. Die actief aan de slag zijn. Stuk-voor-stuk surfen zij op de golf van verandering. In de ‘Waarmakers’ serie maken we telkens kennis met een waarmaker. We gaan in gesprek over de toekomst, de hobbels, en de lessen en tips voor iedereen die mee wil bewegen. 
 

10.000 auto’s die heel Utrecht-stad van groene energie voorzien

En dat binnen 5 tot 10 jaar als het aan Robin Berg van We Drive Solar ligt. Op steeds meer plekken in de Domstad zet hij deelauto’s neer die stilstaand energie opslaan die je gebruikt om je huis te verwarmen of het licht boven je keukentafel aan te knippen. Batterijen op wielen dus. En het goede nieuws is: de gemeente staat in de meewerkstand. Nu de rest van Nederland nog. Go Robin!

Naar de podcast >


Syntrus Achmea is vanaf het begin bij We Drive Solar betrokken. “Voor ons biedt het een mogelijkheid om dit soort nieuwe mobiliteitsvormen uitvoerig te testen voor onze huurders”, aldus Onno Hoff, Fundmanager Vastgoed bij Syntrus Achmea.

Lees het interview met Onno Hoff >

 

Sluit je aan bij het Ministerie van Doorbraak

Een gelukkige, schone, gezonde stad - daar droomt Alwin Bakker van Future Mobility Network van. Metropolen vol zelfrijdende prullenbakken, autonome shuttlebussen en hoogstens een paar auto’s die zichzelf dan wel buiten het centrum parkeren. Alwin verzamelt vrije geesten om zich heen die hem helpen zijn dromen waar te maken. Het liefst jonge net afgestudeerde TU’ers (“want ervaring is killing voor innovatie”). Maar ook mensen die binnen organisaties buiten de hokjes lopen, zijn van harte welkom op zijn Ministerie van Doorbraak. 

Naar de podcast >

 

Achmea zoekt de samenwerking met partijen als Future Mobility Network. Waarom? Dat kan Marc Scheers, Manager Innovatie bij Achmea Schade & Inkomen als geen ander uitleggen. “Wij willen de verzekeraar van de mobiliteit van de toekomst zijn” 

Lees het interview met Marc Scheers >

De beste zonneauto ter wereld maken…

‘… dat is onze grote droom’, vertelt Maijke Receveur (Chief People) van Lightyear. En dan ook nog eentje die straks voor iedereen betaalbaar is. Per kilometer goedkoper dan de huidige diesel- en bezineauto’s. De Lightyear One gaat het allemaal waarmaken, als het aan Maijke en haar collega’s ligt. Een hyper-efficiënte auto op zonne-energie. De missie is gedurfd maar als die slaagt…. Dan is de opbrengst voor de wereld (klimaat!) groot.

Naar de podcast >

 

Benieuwd hoe ons merk Interpolis en Lightyear nieuwe mobiliteit verkennen?

Lees het interview met René Voets >

Abonneer!

Op ons YouTube kanaal of Spotify. 

Logo YouTube

Spotify icoon

Duurzame mobiliteit & Achmea

Nederland heeft grote uitdagingen op het gebied van mobiliteit. Het klimaatbeleid vraagt om minder CO2-uitstoot en andere mobiliteit. We hebben te maken met dichtslibbende (binnen)steden, ongevallen in het verkeer nemen toe en tegelijkertijd zien we de opkomst van elektrische en zelfrijdende auto’s. Achmea speelt in op ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en technologie, zoals de opkomst van elektrische auto’s en deeldiensten. Er komen steeds meer innovaties beschikbaar waarmee Nederlanders hun mobiliteit naar eigen wens kunnen inrichten. Achmea wil deze schone, veilige en slimme mobiliteit stimuleren en ondersteunen.  
 
Meer weten over Achmea en haar merken? Ga naar 'Over ons'.