Je eigen woning moet de plek zijn waar je je thuis voelt en veilig bent. Toch is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Achmea en haar merken, zoals Interpolis en Centraal Beheer, nemen tal van initiatieven om de woon- en leefomgeving veiliger en duurzamer te maken. We helpen je niet alleen inzicht te krijgen in de risico’s en hoe je ermee om kan gaan. We lanceren ook producten en diensten die de gevolgen beperken. Of liever nog; voorkomen.

Focusgebieden

      

Onze producten en diensten voor veilig en duurzaam wonen

Homies alarm

Met het slimme alarmsysteem van Homies Alarm ben je altijd beveiligd. Signaleert het systeem bewegingen of rook, maar ben je niet thuis? Dan krijgen familie, vrienden of buren automatisch een bericht.

BlueLabel

BlueLabel is de eerste risicoscan voor regenwateroverlast. Steden en gemeenten kunnen de dienst gebruiken om in kaart te brengen waar regenwateroverlast kan voorkomen. Door in actie te komen, verbeteren ze de leefbaarheid van de omgeving.

PhoNo

Zo’n driekwart van de jongeren tussen de veertien en zeventien jaar gebruikt de mobiele telefoon op de fiets. Maar hoe maak je ze bewust van gevaar dat ze zelf niet zien? Interpolis ontwikkelde de app PhoNo en lanceerde de app met een landelijke campagne met de nummer 1-hit Smoorverliefd.

Duurzaam Woongemak

Centraal Beheer wil wonen prettiger en makkelijker maken. Met Duurzaam Woongemak verduurzaam je je woning. Met zonnepanelen bijvoorbeeld, of met dak- en vloerisolatie. Ook niet-klanten kunnen van Duurzaam Woongemak gebruikmaken.

Groene daken

Interpolis werkt samen met Groendakcoach aan minder grijs en meer groen op Nederlandse daken. Groene dakbedekking vermindert de druk op riolen en daken bij extreem weer. Tegelijkertijd bespaar je met een groen dak op het onderhoud, houd je je huis koeler in de zomer en creëer je leefruimte voor planten en dieren. De duurzame vierkante meters groen worden via Interpolis tot het laatste grassprietje voor je geregeld.

Ecodorp Boekel

Samenleven in een dorp waar duurzaamheid centraal staat. Dat doen de inwoners van Ecodorp Boekel in Noord-Brabant. De inwoners bouwen circulair en gebruiken voor de toiletten en wasmachines regenwater. Centraal Beheer is verzekeringspartner van Ecodorp Boekel. Achmea voorzag de huizen in het ecodorp van  uHoo-sensorenbakjes, die via sensoren meten hoe gevoelig de woning is voor virussen.

Veilig wonen doen we samen

Sluit je woonverzekering af bij een van onze merken. Je bent dan verzekerd tegen schade door extreem weer, een ongeval of andere onverwachte gebeurtenissen.