Duurzame steden en gemeenschappen

De leefbaarheid van onze steden en gemeenschappen staat onder druk. Er is een tekort aan (betaalbare) woningen en tegelijk een behoefte aan duurzame oplossingen die de veiligheid en gezondheid van mensen bevordert.

Terug naar > SDG'sAchmea draagt hier op verschillende manieren aan bij. Zo ontwikkelen we diensten en verzekeringen op het gebied van wonen, mobiliteit en zorg die bijdragen aan een veilige en gezonde leefomgeving. Interpolis draagt bijvoorbeeld bij aan duurzame steden en gemeenschappen door aandacht te vragen voor de veiligheid in het verkeer. Via Automodus en Phono, maar ook door het thema onder de aandacht te brengen van een groot en jong publiek. Met ‘Duurzaam woongemak’ levert Centraal Beheer op een eigen manier een bijdrage aan dit ontwikkeldoel. Daarnaast beleggen we in duurzame ontwikkelingen. Zo investeert Syntrus Achmea in ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen zoals houtbouw, groene daken en zonnepanelen.

Met onze partners verkennen we verder toekomstige woon- en mobiliteitsoplossingen en ontwikkelen we nieuwe diensten en verzekeringen die daarin op in spelen.

Met deze en vele andere initiatieven dragen we actief bij aan ‘Duurzame steden en gemeenschappen’ en sluit dit ontwikkeldoel goed aan bij de missie van Achmea om bij te dragen aan een gezonde, veilige en toekomst bestendige samenleving.

 SDG's