Duurzame diensten en verzekeringen

Ook op de websites van onze merken vind je meer informatie over duurzame diensten en verzekeringen, zoals voor Centraal Beheer en Interpolis.  

 

Als verzekeraar bieden we, via onze merken, diensten aan die onze klanten helpen om klimaat gerelateerde schade te beperken en hun CO2-voetafdruk te verkleinen. Zoals de groene daken van Interpoliszonnepanelen van Centraal Beheer, om bij te dragen aan verduurzaming van woongemak. Samenwerking met LightYear One op het gebied van schone mobiliteit.

Via onze deelname aan BlueLabel brengen we daarnaast bijv. overstromingasrisico's op postcodegebied in kaart. Zodat passende maatregelen kunnen worden genomen, waar dat nodig is.

 

Principles for Sustainable Insurance 

De verzekeringsindustrie en de Verenigde Naties (UNEP FI) hebben wereldwijd afspraken gemaakt over duurzaam verzekeren. Vastgelegd in de Principles for Sustainable Insurance (PSI). Achmea is een van de initiatiefnemers die ondertekenden in 2012. Waar we kunnen, oefenen we onze invloed uit voor een beter milieu, het naleven van de mensenrechten en goed bestuur.

Welke verzekeraars ondersteunen PSI?

De Principles for Sustainable Insurance werden geïntroduceerd tijdens de klimaatconferentie Rio+20 in Rio de Janeiro. Wereldwijd hebben bijna dertig verzekeraars hun handtekening gezet onder de principes. In Nederland zijn dit er vijf: Achmea, AEGON, ING, Delta Lloyd, en Zwitserleven. Meer informatie over de Principles for Sustainable Insurance vind je op www.unepfi.org/psi.