Klimaatverandering

We weten al jaren dat het aan het gebeuren is maar laten we eerlijk zijn. Het gaat pas echt leven als je er last van krijgt. Als het water ineens in je woonkamer staat, als je aardappelen wegrotten, als je je festival moet cancelen. ​Dat geldt ook voor Achmea. Wij zijn een verzekeraar en zien het aantal schadeclaims als gevolg van slecht weer stijgen. Daar willen we wat aan doen. Hoe kunnen we ons aanpassen aan een veranderende leefomgeving? Wat kunnen we doen om klimaatverandering tegen te gaan? Samen met Nederland zijn we op zoek naar antwoorden op deze vragen. Naar manieren om de gevolgen van klimaatverandering beter te begrijpen.

Wat speelt er nu?

“De weersomstandigheden veranderen veel sneller dan we hadden gedacht”


Hans Oosters is Voorzitter van de Unie van Waterschappen en maakt zich zorgen over de extreme neerslag en heftige stormen. Hij is verantwoordelijk voor het waterbeheer in ons land. “Wij zitten nu al op de omvang én de intensiteit die het KNMI voor het jaar 2050 heeft voorspeld.”

Lees verder >

“Joehoe, het gaat mis!”


Bij de massademonstratie tegen kernwapens in 1983, verkocht Ruud Koornstra, 18 jaar oud, vierduizend augurken met de slogan: 'Alle bommen de wereld uit, behalve de zure bom.' Hij haalde het journaal ermee. Sindsdien staat Koornstra te boek als ras ondernemer.

Lees verder >​

​“Het is fantastisch om oude gebouwen nieuw leven in te blazen”


Suze Gehem is directeur van ‘De Groene Grachten’ en voorzitter van ‘Rooftop Revolution’. Met een team van 10 medewerkers verduurzaamt ze historische panden in Nederland. Zonder een euro subsidie weet Gehem haar bedrijf in de ‘groene’ sector succesvol te draaien. 

Lees verder >

Een overzicht van alle nieuwsartikelen, interviews en blogs over klimaatverandering vindt u hier.

Video's

​Interpolis onderzoekt of ze samen kunnen werken met de Groene Tornado om Nederlandse daken te vergroenen.


Een innovatieve manier om snel inzicht in de grootte van schade te krijgen: met een helikopter.


Wat als je in Bussum prachtig woont maar net niet op de goede plek om wateroverlast te voorkomen?