Culturele diversiteit en inclusie

Culturele diversiteit en inclusie is een thema waar we binnen Achmea veel aandacht aan schenken. Niet alleen omdat we het belangrijk vinden dat we iedereen gelijke kansen geven maar ook omdat we geloven dat we onze ambities alleen kunnen waarmaken als medewerkers zichzelf kunnen en durven te zijn. Met verschillende perspectieven en talenten zijn we in staat om creatiever en innovatiever te zijn en weten we de klant beter te begrijpen en bedienen.
Twee collega's kijken op een telefoon
 

Onze aanpak

Om multicultureel talent aan te trekken en hen een ruimte te kunnen bieden waar zij hun talenten maximaal kunnen inzetten hebben we een programma culturele diversiteit en inclusie. Dit programma richt zich op 1) bewustwording binnen de organisatie, 2) een inclusieve werving en selectie en doorstroom van talent en 3) het faciliteren van inclusieve voorzieningen en arbeidsvoorwaarden.

Netwerk Kleurrijk Achmea

Binnen Achmea hebben we een netwerk voor al onze collega’s die geïnteresseerd zijn in het thema culturele diversiteit en inclusie. Het netwerk Kleurrijk Achmea organiseert activiteiten met het doel om collega’s met elkaar te verbinden en  bewustwording op het thema te vergroten.

Lees en hoor meer van onze collega’s

Wat maakt Achmea een mooie werkgever? Hoe is het om bij Achmea te werken? Lees en hoor meer hierover van onze collega’s binnen Achmea.

 

Contact

Heb je vragen of wil je meer weten hoe Achmea zich inzet om culturele diversiteit en inclusie te bevorderen? Neem dan contact op met Siham Achahboun, Programmamanager Culturele Diversiteit en Inclusie.