Diversiteit en inclusie

Mensen verschillen, gelukkig maar. Wij willen dat iedereen zich welkom voelt bij ons. Dus doen we onze uiterste best om dat voor elkaar te krijgen. Elke dag werken we aan een nog diversere en inclusievere omgeving, waarin onze medewerkers de ruimte krijgen om zichzelf te zijn. We geloven dat een diverse organisatie leidt tot betere prestaties. Alle verschillende talenten en perspectieven binnen onze organisatie dragen bij aan betere besluiten, meer creativiteit en innovatie.
 
Een team waarin iedereen zich herkent; jij past er altijd tussen.


3 collega's lopen samen
 

Waarom?

Wij geloven dat werken aan een diverse en inclusieve organisatie eerlijk en slim is om te doen. Eerlijk: iedereen verdient een gelijke kans op de arbeidsmarkt. Slim: Wij kunnen onze ambities alleen waarmaken als alle medewerkers zichzelf kunnen en durven te zijn. Diversiteit en inclusie dragen bij aan een creatievere organisatie, snellere innovatie en betere service naar klanten. 

Wat doen we?

We zetten ons op verschillende manieren in om te zorgen voor een diverse en inclusieve organisatie. Hierbij richten we ons niet alleen op zichtbare verschillen, maar streven we naar het geven van ruimte aan alle kenmerken die voor een individu van belang zijn. Aanvullend hebben we extra aandacht voor: GenderCultureelArbeidsbeperking, LHBT en Jong Talent.


Hoe doen we dat?

Achmea is actief bezig met het aantrekken van divers talent, de doorgroei van divers talent en we doen er alles aan om een aantrekkelijke werkgever voor divers talent te zijn en te blijven. Zo werken we aan het waarborgen van een inclusieve werving en selectie, bieden we mentortrajecten en empowermenttrainingen om meer diversiteit in de top te bereiken. Ook zijn er inclusieve voorzieningen en arbeidsvoorwaarden om het beste uit onze collega’s te halen.  Daarnaast werken we continu aan bewustwording over diversiteit en inclusie en geven we veel aandacht aan inclusief leiderschap. Buiten onze organisatie zetten we ons in om actief kennis te delen met andere werkgevers en bedrijven. We organiseren meet-ups, masterclass en gaan in gesprek met andere werkgevers en bedrijven.

Onze collega’s vinden diversiteit en inclusie belangrijk. Dat is zichtbaar dankzij verschillende netwerken, zoals Jong Achmea, LHBT HoLA!, Autisme Ambassade en Kleurrijk Achmea. 

 

Lees en hoor meer van onze collega’s

Wat maakt Achmea een mooie werkgever? Hoe is het om bij Achmea te werken? Lees en hoor meer hierover van onze collega’s binnen Achmea.
  
 Meer over werken bij Achmea vind je op de website.