Over Achmea

Achmea is de grootste verzekeraar in Nederland. Wij verzekeren onze klanten voor schade, zorg en inkomen. Wij richten ons op een duurzame toekomst voor onze klanten, de samenleving en onze
onderneming.

​Solidariteit is de kern van verzekeren

​Willem van Duin over het belang van solidariteit

Coöperatief karakter

​Achmea is in 1811 opgericht door boeren. Daarna zijn organisaties met een maatschappelijke rol deel gaan uitmaken van ons bedrijf. We zijn daardoor een bedrijf met een coöperatief karakter: want samen kun je financiële risico’s makkelijker dragen dan alleen.

De International Cooperative and Mutual Insurance Federation (ICMIF) heeft wereldwijd de 500 grootste coöperatieve verzekeraars op een rij gezet. Achmea staat op de negende plaats. Bekijk de publicatie.

Praat mee

​We staan middenin de samenleving. Met ongeveer 10 miljoen klanten die een verzekering hebben bij een van onze Nederlandse merken. We schrijven blogs over wat er speelt binnen en buiten Achmea en we nodigen u van harte uit hierop te reageren

Wat hebben we nog voor elkaar over in Nederland?

Hoe solidair is Nederland? Achmea wil op zoek naar het antwoord op deze en andere vragen. Waarom? Omdat solidariteit de kern is van verzekeren. Achmea bestaat omdat mensen bereid zijn om samen risico’s te delen die ze individueel niet kunnen dragen. Aarzel niet om mee te praten. Dat kun je via onze blogs en op Facebook.

​Waar we voor staan

Achmea staat voor het samen dragen van risico's die je alleen niet de baas kan. Zo maken we problemen kleiner en kansen groter. Bekijk de video.

Feiten & cijfers

Download onze factsheet ​Achmea in één oogopslag 

Opgericht

​Achmea is opgericht in 1811 in het Friese dorpje Achlum.

Onze merken

​U kunt bij één van onze 10 merken terecht voor verzekeringen op het gebied van zorg, schade of inkomen.

Klanten

Bij onze merken zijn 10 miljoen klanten verzekerd.

Medewerkers

​Bij Achmea werken ongeveer 14.000 mensen in Nederland en 2.500 daarbuiten.

Omzet

​Achmea heeft een jaarlijkse bruto premieomzet van ruim €20 miljard.

Landen

​We zijn actief in 6 verschillende landen, 5 in Europa en in Australië.

Werken bij Achmea

​Bij ons kun je je ontwikkelen in een moderne organisatie met enthousiaste mensen. We zoeken professionals die weten wat er speelt in de samenleving.

Lees meer >

Vereniging Achmea

​De vereniging Achmea is voor 65% eigenaar van en toezichthouder op Achmea. Iedereen die klant is bij een van de Achmea-merken is ook klantlid van de vereniging.

Lees meer >

Geschiedenis

​Hoe groeide Achlum daarna uit tot het Achmea van nu? In ruim 200 jaar is het bedrijf gefuseerd met andere verzekeraars die de coöperatieve achtergrond delen.

Lees meer >

Veelgestelde vragen

​Achmea krijgt regelmatig vragen over de verzekeringsgroep en de merken. We beantwoorden de belangrijkste onder 'Veelgestelde vragen'.​

Lees meer >