Over Achmea

​Het verhaal van Achmea is het verhaal van onze medewerkers. Met elkaar bouwen we komende jaren aan het Achmea van de toekomst. Onze maatschappelijke rol om mensen te helpen omgaan met risico’s verandert niet, maar wel de manier waarop we die uitvoeren. We worden een toonaangevende dienstverlener die dagelijks relevant is voor klanten. Die inzicht geeft en passende oplossingen biedt om beter om te kunnen gaan met onzekerheden . Daarbij blijven we doen wat we al meer dan 200 jaar waarmaken. Als er schade optreedt, vergoeden wij die en helpen we klanten bij het herstel ervan.

Het verhaal van

Milou Slots

​Het is het verhaal van Milou Slots die met Ymere en Accenture de veiligheid voor bewoners vergroot met Homies. Een slim alarmsysteem met WhatsApp-alarmering dat je buurt waarschuwt als er iets aan de hand is. Bewoners kunnen elkaar hierdoor eerder en sneller helpen. Zo maken we de buurt veiliger en vergroten de onderlinge verbondenheid’ vertelt Milou trots.

Chantal van Lohuizen

​Het verhaal van Achmea is het verhaal van Chantal van Lohuizen die dagelijks minstens 20 klanten aan de lijn heeft die informatie over hun verzekering willen hebben. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd vindt Chantal en dat merken de klanten aan de andere kant van de lijn ook

Sylvia Matser

​Het is het verhaal van Sylvia Matser die tot in haar tenen gemotiveerd is om Centraal Beheer te herpositioneren als financiële dienstverlener: “Mensen helpen om tijdig te bouwen aan een goede financiële toekomst, is belangrijker dan ooit.”

Feiten & cijfers

Download onze factsheet ​Achmea in één oogopslag 

Opgericht

​Achmea is opgericht in 1811 in het Friese dorpje Achlum.

Onze merken

​U kunt bij één van onze 10 merken terecht voor verzekeringen op het gebied van zorg, schade of inkomen.

Klanten

Bij onze merken zijn 10 miljoen klanten verzekerd.

Medewerkers

​Bij Achmea werken ongeveer 12.000 mensen in Nederland en 2.500 daarbuiten.

Omzet

​Achmea heeft een jaarlijkse bruto premieomzet van ruim €20 miljard.

Landen

​We zijn actief in 6 verschillende landen, 5 in Europa en in Australië.

Werken bij Achmea

​Bij ons kun je je ontwikkelen in een moderne organisatie met enthousiaste mensen. We zoeken professionals die weten wat er speelt in de samenleving.

Lees meer >

Vereniging Achmea

​De vereniging Achmea is voor 65% eigenaar van en toezichthouder op Achmea. Iedereen die klant is bij een van de Achmea-merken is ook klantlid van de vereniging.

Lees meer >

Geschiedenis

​Hoe groeide Achlum daarna uit tot het Achmea van nu? In ruim 200 jaar is het bedrijf gefuseerd met andere verzekeraars die de coöperatieve achtergrond delen.

Lees meer >

Veelgestelde vragen

​Achmea krijgt regelmatig vragen over de verzekeringsgroep en de merken. We beantwoorden de belangrijkste onder 'Veelgestelde vragen'.​

Lees meer >