Samen Tegen Voedselverspilling 

Zorgorganisatie Espria ontving onlangs een cheque ter waarde van € 20.000 voor een lidmaatschap en voucherregeling van Samen Tegen Voedselverspilling uit handen van Achmea, met dank aan Rabobank.

Jan-Willem Evers, directeur commercie van Zilveren Kruis, reisde er speciaal voor naar Beilen. Op locatie bij Espria overhandigde hij de cheque van stichting Samen Tegen Voedselverspilling aan Arthur Notermans, lid Raad van Bestuur van Espria.

Halvering van voedselverspilling

Met de overhandiging gaf Achmea een mooie invulling aan een cadeau dat Willem van Duin kreeg van Rabobank toen hij in 2021 afscheid nam als bestuursvoorzitter. Achmea mocht zelf een bedrijf aandragen voor een voucherregeling van € 20.000 die Rabobank met stichting Samen Tegen Voedselverspilling heeft afgesproken. Dit houdt in dat Espria geadviseerd en begeleid wordt door de stichting richting een halvering van de voedselverspilling voor 2030.

“We hebben ervoor gekozen om de voucher aan Espria te geven omdat wij vanuit Achmea en Zilveren Kruis al jaren samenwerken met Espria aan verduurzaming van de zorg”, zegt Jan-Willem Evers. “Het is mooi dat we nu dankzij Rabobank kunnen bijdragen aan het tegengaan van voedselverspilling in de zorg.”

Kwalitatief betere voeding

Arthur Notermans van Espria is blij met het cadeau: “De voucher van Achmea helpt ons om nieuwe inzichten op te doen die we gebruiken in onze toekomstige concern brede aanbesteding voor maaltijden. Dit leidt tot kwalitatief beter eten en drinken voor onze patiënten, minder verspilling en betere contractvoorwaarden.”

“Wij kijken ernaar uit om Espria te adviseren en begeleiden op weg naar een 50% reductie op voedselverspilling tot 2030”, zegt Toine Timmermans, directeur van stichting Samen Tegen Voedselverspilling.
“Mooi dat de voucher nu wordt verzilverd”, reageert Mathieu Goedhart, projectmanager en relatiemanager van Rabobank. “Niet alleen om verspilling structureel tegen te gaan, maar ook om bij te dragen aan de kwaliteitsverbetering van voeding in de zorg.”

Samen Tegen Voedselverspilling

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling zet zich samen met bedrijven, instellingen en publieke organisaties in om voedselverspilling in Nederland met 50% te verminderen voor 2030 (Sustainable Development Goal 12.3). Kijk voor meer informatie over de stichting op www.samentegenvoedselverspilling.nl.