Events

7 november 2023: Inspiratiesessie “Modern werkgeverschap en Pensioen”


Hoe vertaalt u modern werkgeverschap naar de juiste arbeidsvoorwaarden? Tot hoever reikt uw zorgplicht? Hoe neemt u HR en medewerkers mee? Deze vragen stonden centraal tijdens de inspiratiesessie “Modern werkgeverschap en Pensioen” op dinsdag 7 november, georganiseerd door Achmea Corporate Relations.

Prikkelende perspectieven

Op het podium en in de zaal vond een levendige discussie plaats over modern werkgeverschap en pensioen. Doen werkgevers wel genoeg en zetten zij een stap extra? Hoe zoeken zij verbinding met werknemers? Welke keuzes maken zij rond de nieuwe Wet toekomst pensioenen? Op het podium deelden Lieke Werner, pensioenspecialist Achmea, en Paul Iske, hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan de School of Business & Economics van de Universiteit Maastricht, hun prikkelende perspectieven met de aanwezige gasten.

Rondetafelsessie

Aansluitend vond er onder leiding van financieel journalist Roland Koopman (RTL Nieuws) een discussie plaats met de gasten:
• Raymond Puts, algemeen directeur AWVN
• Jurgen Wasser, HR-directeur Capgemini
• Annelie Bijpost, voorzitter St. MultiNationale Ondernemingsradenoverleg (MNO)
• Nadine Beister, HR-directeur Achmea

Praat verder met Achmea

De arbeidsmarkt vraagt werkgevers om continu na te denken over duurzame inzetbaarheid. De nieuwe Wet toekomst pensioenen (WTP) biedt kansen om het beleid rond goed werkgeverschap te versterken. En om pensioen in te zetten als onderscheidende arbeidsvoorwaarde. Kortom, dit is het moment om te herijken, opnieuw keuzes te maken en stappen te zetten. We praten graag met u verder. Zullen we een afspraak maken?

Verder lezen

Het verslag van de Inspiratiesessie “Modern werkgeverschap en Pensioen” kunt u hier lezen.