Nieuws & Blogs

Actuele informatie van en over Achmea Foundation. Hier vindt u ons nieuws en onze blogs.

Swingen met Het Danspaleis

donderdag 22 november 2018

​​Het is even simpel als effectief. Door een ‘ouderendisco’ komen ouderen in beweging, hebben een middag plezier én komen zij uit een isolement. Zie daar de succesformule van Het Danspaleis.

Vanuit het inzicht dat muziek een magisch middel is om verschillende groepen mensen bij elkaar te brengen en ouderen in beweging te zetten, is de Danspaleisformule ontwikkeld. Het is een dansfeest voor ouderen waar jong en oud elkaar ontmoeten. Het Danspaleis was een van de winnaars van HeldCare.

 

De Achmea Foundation steunt sociaal ondernemers in de zorg

Via de Achmea Foundation krijgt Het Danspaleis coaching door professionals van Achmea. Zij helpen en adviseren Het Danspaleis hoe zij hun organisatie kunnen ontwikkelen van een start up naar een professionele organisatie. Momenteel zet Het Danspaleis grote stappen in (internationale) uitbreiding. Zoals initiatiefneemster Suna Duijf het in de video zegt: “We willen onze formules verdrievoudigen. En dat we vooral worden gezien als vernieuwer in de zorg.”

Nieuw programma voor 2019
Dit jaar heeft de Achmea Foundation een nieuw programma opgezet voor sociaal ondernemers in de zorg: ImpactPlus. ImpactPlus helpt sociaal ondernemers hun onderneming een stap verder te brengen en zo hun impact te vergroten. De gezamenlijke ambitie is om sociaal ondernemen in zorg en welzijn aan te moedigen. Zo willen wij van meer betekenis zijn voor mensen in een kwetsbare situatie.

 
Meer nieuwsberichten