Nieuws & Blogs

Actuele informatie van en over Achmea Foundation. Hier vindt u ons nieuws en onze blogs.

Eerste congres voor en door corporate foundations

woensdag 08 maart 2017

Wat is het belang van de corporate foundations? Deze vraag staat centraal op het congres dat de Achmea Foundation, in samenwerking met Rabobank Foundation, organiseert op maandag 3 april. Locatie is het Achmea Congres Centrum in Zeist. Met 200 aanmeldingen is het eerste congres uitverkocht.

Het congres is op verschillende manieren uniek. Ten eerste is dit het eerste congres georganiseerd voor én door corporate foundations in Nederland. Een kleine 100 corporate foundations komen bij elkaar om kennis, kunde en ervaring uit te wisselen. Ten tweede markeert dit congres het tienjarig bestaan van de Achmea Foundation. Een bijzondere mijlpaal die de Achmea Foundation graag met verwante organisaties viert.

Nut en noodzaak van corporate foundations

Titel van het congres is: ‘Het belang van corporate foundations’. Samen met zo’n 200 genodigden – vertegenwoordigers van andere corporate foundations, bedrijven die maatschappelijk actief zijn en andere betrokken organisaties – hoopt de Achmea Foundation een gedragen beeld te krijgen over de rol en de toegevoegde waarde van corporate foundations. Hoe kunnen bedrijven en hun foundations elkaar versterken? Wat kunnen we als foundations onderling van elkaar leren? Hoe kan een foundation zowel de maatschappij als de business op een geloofwaardige manier versterken? Middels paneldiscussies, break out sessies en diverse sprekers komen deze vragen en meer ter sprake.

Meer nieuwsberichten