Nieuws & Blogs

Actuele informatie van en over Achmea Foundation. Hier vindt u ons nieuws en onze blogs.

De deelnemers van HeldCare 2017 zijn bekend

vrijdag 17 februari 2017

2017 Startte goed met maar liefst 47 aanmeldingen voor HeldCare 2017: het ontwikkeltraject voor sociaal ondernemers in zorg en welzijn van de Achmea Foundation en Social Enterprise NL. Na de intakegesprekken in januari was het op 13 februari aan de selectiecommissie om zich over alle prachtige oplossingen voor kwetsbare ouderen te buigen.

​De commissie heeft alle aanmeldingen, ontwikkelvragen, impact-ambities en intake-verslagen zorgvuldig bekeken en gewogen. De selectiecommissie bestaat uit Marjolein Verstappen (directeur Achmea Foundation), Mark Hillen (Co-Founder & directeur Social Enterprise NL), Luceline Hesselink (Senior Manager Merk & Communicatie Zilveren Kruis Achmea), Leoni Delsink (Coördinator sociaal ondernemerschap - IGNITE Award) en Karlijn Korten (Manager Programma’s Achmea Foundation). Na uitvoerig overleg heeft de commissie 8 sociaal ondernemers in de zorg gekozen die hun groeiplan uit gaan werken.

Dit zijn ze: de 8 deelnemers van HeldCare 2017

Wij wensen Habion, Klup, OOPOEH, CRDL, Amsterdams Vervoer Collectief, Met je hart, Het Danspaleis en GeneratieThuis veel succes. Dat dit bonte gezelschap van B.V.'s, stichtingen en een V.O.F. binnen HeldCare tot nog grotere hoogte mag komen. En dat zij met hun creatieve oplossingen zorgen voor verandering en verbetering in de ouderenzorg!

Start van het Verdiepingsprogramma

De deelnemers gaan op donderdag 9 maart van start met het 3-maanden durende Verdiepingsprogramma in het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkeling die onze deelnemers doormaken in het programma? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: http://eepurl.com/ctN0zj of volg het via facebook en twitter.

Wat doet HeldCare?

HeldCare zoekt helden in de zorg die impact maken. Die vernieuwende producten of diensten ontwikkelen in zorg en welzijn, op basis van sociaal ondernemerschap. Wij ondersteunen deze helden met een intensief ontwikkeltraject. Zodat zij hun positieve impact kunnen vergroten en versnellen. HeldCare is door de Achmea Foundation en Social Enterprise NL ontwikkeld vanuit de wens om sociaal ondernemerschap in de zorg aan te moedigen en te ondersteunen.

Hoe werkt HeldCare?

Onderdeel van HeldCare is een Verdiepingsprogramma van drie maanden. Hierin formuleren onze deelnemers hun ambities en vinden zij oplossingen voor knelpunten op het gebied van hun businessmodel, klantbereik en impact-meten. Zij schrijven vervolgens een groeiplan waarmee zij kans maken op het Maatwerktraject. Dit traject dat bestaat uit een jaar lang maatwerkbegeleiding, financiële ondersteuning en toegang tot het netwerk van Achmea en Social Enterprise NL.

Kwetsbare ouderen

Deze editie van HeldCare is gericht op impact voor kwetsbare ouderen. Sociaal ondernemers die hen ondersteunen met producten/diensten waardoor zij bijvoorbeeld meer bewegen en actiever leven. Of veiliger zijn in en om hun huis zijn. Waardoor zij in contact komen met anderen en met gemak op pad gaan. Of vanuit hun eigen kracht een actieve rol kunnen spelen.

Meer nieuwsberichten