Landbouw

Door het gebruik van ‘goede’ zaden, de juiste mest en trainingen, kan de boer zijn oogst met 250% verhogen. Met dit gegeven investeert de Achmea Foundation samen met ICS en haar dochteronderneming Agrics in Kenia.

Agrics stelt zo’n 32.000 kleine boeren in Kenia in staat om gecertificeerde zaden en mest aan te schaffen op krediet. Boeren krijgen er bovendien een (video)training bij. Betere zaden leveren een grotere oogst. Zo zijn de boeren verzekerd van voedsel voor hun gezinnen én van een inkomen.

Agrics rekent geen rente voor deze kredieten. Eens per week komen de boeren bijeen en betalen een deel af van hun uitstaande schuld. De boer heeft zo'n zes maanden de tijd om de kosten af te betalen.

Naast deze basisproducten kan een boer besluiten extra benodigdheden of diensten te bestellen waaronder kippen, solarlampen, opslagfaciliteiten of de huur van een tractor. Daarnaast kunnen de boeren trainingen volgen op het gebied van landbouw, maar ook op het gebied van omgaan met geld.

Tot slot wordt er in samenwerking met Achmea de behoefte en haalbaarheid onderzocht van een schade- of zorgverzekering onder de boeren.