Nieuwsbericht

Drie mooie initiatieven die nu op het platform Voor Elkaar te vinden zijn

donderdag 30 juli 2020
 • Als medewerker van Achmea kun je via het platform Voor Elkaar een bedrag aan Stichting Wielewaal doneren 
  Zodat de ouders, zusjes en broertjes van kinderen met een beperking weer op adem komen. En zij zelf natuurlijk een heerlijke tijd kunnen beleven! Kinderen met een beperking hebben in de afgelopen maanden hun toch al beperkte bewegingsruimte, nog kleiner zien worden tijdens de Corona lockdown, zonder dat te kunnen beïnvloeden of zonder het te begrijpen, met alle emotionele en fysieke gevolgen van dien. 
  Het aanpassen aan corona van het aanbod aan vakanties, logeerweekenden en vakantiereizen kost geld, Daar heeft Wielewaal financiële hulp bij nodig.
  Stichting Wielewaal vergroot de leefwereld van mensen met een beperking door het organiseren van vakanties, logeerweekenden en vakantiedagopvang waarin ze in een groep erop uit gaan en ervaringen opdoen die thuis niet binnen handbereik liggen. Daarnaast helpt Wielewaal ouders en verzorgers door ze weer even op adem te laten komen: door de zorg tijdelijk over te nemen, vergroot Wielewaal ook hun leefwereld en bewegingsvrijheid en die van eventuele broertjes of zusjes.

 

 • Met het team kunnen medewerkers een droom laten uitkomen voor een ziek kind: Make a Wish!
  Kinderen die erg ziek zijn willen maar één ding: beter worden. Het feit dat ze een wens mogen doen geeft ze kracht om door te gaan. Die wensen wil Make a Wish graag allemaal vervullen. Daar hebben zij hulp bij nodig. Organiseer eens een Business Challenge. Daarin strijd je in teams tegen elkaar voor de beste wensvervulling. En niet alleen dat: jij en je collega’s beleven samen een topmiddag! Make a Wish denkt graag met je mee over de organisatie. Dit kan ook online. Meer informatie via https://makeawishnederland.org/onlineteambuilding. 

 

 • 7 November Natuurwerkdag !!! Via Landschap Erfgoed Utrecht
  De landelijke Natuurwerkdag is hét jaarlijkse evenement voor vrijwilligerswerk in het groen en vindt plaats op de eerste zaterdag van november. Jaarlijks nemen in de provincie Utrecht ruim duizend bewoners deel aan dit laagdrempelige evenement, dat door vrijwilligers en eigenaren (privépersonen en terreinbeheerders) op zo'n 50 locaties wordt georganiseerd. Bewoners steken voor één dag de handen uit de mouwen in het groen en komen zo in contact met vrijwilligerswerk en landschapsbeheer. Landschap Erfgoed Utrecht coördineert en faciliteert dit. In 2020 zal de Natuurwerkdag voor de 20e keer plaatsvinden, een feestelijk jaar dus!
  Medewerkers van Achmea kunnen zich opgeven via het platform bij Landschap Erfgoed Utrecht. Meer informatie over Landschap Erfgoed Utrecht is te vinden via www.Landschaperfgoedutrecht.nl