Nieuwsbericht

Samen, niet alleen

donderdag 28 februari 2019

De Achmea Foundation helpt sociaal ondernemers in de zorg om hun ambitie te realiseren. Zeven sociaal ondernemers zetten zich in tegen eenzaamheid: Samen & niet alleen.

Samen niet alleenIn november riep de Achmea Foundation sociaal ondernemers in de gezondheidszorg op om zich in te schrijven voor een groei- en ontwikkelprogramma. Onder de noemer van ImpactPlus krijgen deze ondernemers ondersteuning en coaching om hun bedrijf te professionaliseren en hun dromen te verwezenlijken.
Het thema voor dit jaar is ‘Samen & niet alleen’.

 

 

Maar voordat we de winnaars bekendmaken: wat is een sociaal ondernemer?
Sociaal ondernemers zetten hun maatschappelijk doel centraal. Geld verdienen komt op de tweede plaats. Zij hebben een droom. Een maatschappelijke ambitie. Ze willen de wereld een beetje mooier maken.

En dan nu de winnaars!

Tientallen sociaal ondernemers hebben zich aangemeld. De ondernemers met de meeste potentie zijn gekozen. Deze 7 sociaal ondernemers gaan de komende maanden aan de slag om hun dromen te realiseren:

  1. IMOVE is opgericht om door middel van dans en beweging het isolement van vluchtelingen te doorbreken en ze in hun kracht te laten staan.

  2. KOMP laat digitale kinderen en kleinkinderen foto’s en berichten delen, en videobellen met hun analoge grootouders.

  3. KOPPL is een digitaal hulpmiddel die helpt om hulp in de buurt te vinden. Zo vinden mensen in eenzaamheid, armoede, met zorg of mantelzorgvragen in 3 simpele stappen hulp in hun buurt.

  4. Mantelaar koppelt ouderen aan medisch studenten voor zorg en gezelschap. De studenten worden ingezet ter ondersteuning van de mantelzorger.
  5. Met Omapost stuur je gemakkelijk je online foto’s naar je opa en oma. Op deze manier is het mogelijk om makkelijker, meer en beter contact te hebben.

  6. Vraagelkaar verbindt buurtgenoten via de website, de telefoon en op ‘geluksactiviteiten’ die ze organiseren.

  7. Zorgoppas regelt geschikte en betaalbare oppas voor zorgbehoevende kinderen. Zij vinden een goede match met het gezin en regelen alle bijbehorende administratie.

 

ImpactPlus is een initiatief van Achmea Foundation

In een groeiprogramma helpen zij sociaal ondernemers in zorg en welzijn met de professionalisering van hun onderneming en het vergroten van hun maatschappelijke impact. Deelnemers krijgen begeleiding van experts vanuit Achmea en BeBright, persoonlijke coaching en toegang tot ons brede netwerk. Daarnaast stelt Achmea Foundation een financiële boost beschikbaar om de ondernemingen extra te laten groeien.

Wil je meer weten, neem dan een kijkje op de site van ImpactPlus.