Onze #thuiswerkhelden delen thuiswerktips

De impact van het coronavirus op het leven van mensen is groot. Bij Achmea zetten we alles op alles om de dienstverlening aan onze klanten zo goed mogelijk door te laten gaan.

Terug naar de pagina 'Coronavirus: informatie van onze merken' >

Wij zijn ontzettend trots op onze 14.000 #thuiswerkhelden

Zij werken keihard om de 10 miljoen klanten van Achmea en al haar merken zo goed mogelijk bij te staan in deze moeilijke periode. Maar onze collega’s zitten óók thuis in een nieuwe, onbekende, situatie waarin ze hun draai proberen te vinden. Dat is ingrijpend voor iedereen persoonlijk. Een uitdaging ook om privé en werk te combineren. En om met elkaar in verbinding te blijven.

Eind juni hebben onze medewerkers een 'Gezond thuiswerkenpakket' gekregen. Lees in dat verband het verhaal van collega John Boender die aan het eind van de werkdag vaak zijn Achmea-outfit (alsof er zoiets bestaat…) verruilt voor een hagelwit imkerpak: “Reed ik daar met 5000 bijen in een kast op de achterbank van mijn auto…” 


En… creatief zijn onze collega’s zeker!

Daarom delen onze collega’s hun beste thuiswerktips met jou!
Deze pagina werken we steeds bij met de beste tips: hoe houd je het ‘leuk’ met collega’s, hoe blijf je mentaal fit én hoe houd je de hele dag energie?
 
Heb je vragen of wil je zelf een goede tip delen? Laat het weten via onze social kanalen:

Facebook icoon Linked in icoon Twitter icoon

Dagstart met 'Just Dance'

Thuiswerktip van #thuiswerkheld Dennis van den Boom 😊
 

Dennis: 

"Ik heb twee zoontjes van 6 en 3 jaar en om de thuiswerk- en schooldag goed te beginnen hebben wij met ons gezin onze eigen “dagstart”! 😊

Wij beginnen iedere werkdag met een “just dance” filmpje. Zo heeft iedereen zijn dagelijkse beweging, het levert veel plezier op en het komt ten goede aan een positieve sfeer binnen het gezin. 
Ik ervaar dat het toch wel pittig is om het thuiswerken met twee jonge kinderen, waarvan er ook een schoolwerk moet doen, te combineren. Het is fijn om op deze manier toch “fris in het hoofd” aan de dag te beginnen! 


Echt een aanrader voor collega’s met jonge kinderen!" 

Hoelahoepen

Thuiswerktip van #thuiswerkheld Jeannine van Dijk 😊

Jeannine: 

"Ook ik merkte dat ik bij het thuiswerken te lang achter elkaar achter de laptop zit. 
Skypen, mailen, Teams…en toen kreeg ik tintelingen in mijn rechterarm.

Nu zet ik vaker een bakje koffie en ondertussen hoelahoep ik 1 minuut in de tuin.
Frisse lucht, beweging en ontspanning in 1 klap. Heel efficiënt." 😊

Friday Morning Kick Off

Thuiswerktip van #thuiswerkheld Remco Strikwerda 😊

Overzicht van sportende collega's via Teams

Remco: 

"Om als team elkaar te stimuleren fit te blijven in deze bijzondere tijd, doen we naast je individuele Sportactiviteiten nu ook via TEAMS elke vrijdag ochtend de “Friday Morning Kick Off”. Dan doen we met diegene die willen mee doen dan ruim een kwartier lang allerlei oefeningen. Het leuke is dat vaak de kinderen en partners ook mee doen. Samen fit blijven is goed voor de team geest en verbinding, en belangrijker nog, ook voor je eigen lichaam! 'Team Stenen blijft fit' :)"

Planking

Thuiswerktip van #thuiswerkheld Casper Capel 😊

Casper:

"Ik ben testmanager en ook in het dagelijks leven pas ik mijn beroep soms toe. De weegschaal gaf al enkele dagen een defect aan en dat zat niet in het instrument… 5 dagen geleden werd het acceptatiecriterium overschreden: acceptant Casper besloot dat het zo niet langer kon. 
Besluit: vechten op 2 fronten: meer bewegen en minder eten. Komt dat bekend voor? Ja, natuurlijk. Vrijwel iedereen zit met dat dilemma. Maar nu ging ik er echt wat aan doen en niet laten bij een vaag voornemen. 

Op het beweegfront strijd ik met de volgende legers: wandelen, golfswing oefenen, buikspieren trainen en planken. Op het eetfront heb ik diverse afspraken met mezelf gemaakt m.b.t. de fourage (in mijn diensttijd was de “foef” altijd volslank en de beste vriend van iedereen). 
Ik heb alle indicatoren in een schema gezet dat ik elke dag braaf bijhoud; de collega’s van monitoring zullen jaloers zijn op zo’n dashboard. In deze tijd proberen we de dashboards automatisch te vullen; dat zou heerlijk zijn, want dan hoef ik al die vermoeiende oefeningen niet meer te doen.

Ik ben nu 5 dagen bezig en het gaat goed. Ik hou het zowaar vol en wat belangrijker is: ik voel me veel fitter. Mijn gewicht daalt en mijn figuur wordt weer strakker. Mijn productiviteit stijgt. Ik lees het nieuwe boek “Quality for DevOps teams” (aanrader!) en ik merk dat ik er veel sneller doorheen ga, de stof beter onthoud. Bewegen kost tijd, ja, maar levert ook tijdwinst op. Ik ga dit niet alleen volhouden, maar maak er een normaal ritme van. Ook in het na-corona tijdperk…"

Planken en overleggen

Nog meer tips

We deden een oproep op LinkedIn om nog meer thuiswerktips te verzamelen. Hieronder een greep uit deze tips. Doe er je voordeel mee!

"Plan met je team ook eens een online koffiemoment in met een leuke energizer. Binnen de Achmea Academy hebben ze hele leuke online energizers. #corona #energie #thuiswerken"

"Bij mooi weer je werkdag aanpassen. Vroeg beginnen, lang pauzeren en na het avond eten nog paar uur werken. En zorg voor een fatsoenlijke werkplek waar je lekker ongestoord kunt werken"

"Ik werk elke dag met veel plezier vanuit huis samen met mijn hondje. Enige nadeel is als de postbode belt tijdens een Skype overleg :) Ik mag niet klagen ben goed beveiligd."

"Creëer een confortabele werkplek en tijdens je lunchpauze ga naar buiten!"

"Regelmatig een korte pauze nemen-. Sluit je ogen met aandacht en knipper een paar keer met je ogen -  de ultieme herstelmoment - niet alleen voor je ogen maar ook voor je hersenen en daarmee je focus en productiviteit!"

"Tussendoor een ijskoffie halen bij de Hema afhaal"

"Vaker de trap op en af 😉"