Veelgestelde vragen

Achmea krijgt regelmatig vragen over de verzekeringsgroep en de merken.
Hieronder beantwoorden wij een aantal veelgestelde vragen.
 

Leven


Ik heb een vraag over mijn lijfrente, waar kan ik terecht?

Met vragen over lijfrente kun u terecht bij onze merken Centraal Beheer en Interpolis.

Wat is de Achmea-regeling voor particuliere beleggingsverzekeringen?

Ruim 250.000 klanten van Avéro Achmea, Centraal Beheer, FBTO en Woonfonds hebben een brief ontvangen over hun beleggingsverzekering. We vragen u na te gaan of uw beleggingsverzekering nog bij u past, omdat u uw beleggingsdoel misschien niet haalt. De brief is bedoeld om u te laten zien wat de consequenties voor u zijn op de lange termijn. Zodat u zich kunt laten adviseren over de mogelijkheden en alternatieve producten. Intermediairs zijn ook betrokken bij dit ‘nazorgprogramma beleggingsverzekeringen’. Klanten van Interpolis worden via een vergelijkbaar programma van de Rabobank geïnformeerd.

De onrust over de beleggingsverzekeringen speelt al een paar jaar. Beleggingsverzekeringen blijken aan het einde van de looptijd minder op te brengen dan klanten vooraf hadden verwacht.

Achmea-regeling voor getroffen klanten
Achmea heeft een regeling getroffen voor klanten met een beleggingsverzekering. Klanten hebben een vergoeding ontvangen als zij meer kosten hadden betaald dan afgesproken in de regeling. Dit was bij zo’n 30 procent het geval. Wat hebben we nog meer gedaan? We hebben de kosten voor een aantal bestaande producten verlaagd, we bieden nieuwe goedkopere beleggingsfondsen aan en we hebben banksparen geïntroduceerd als alternatief product. U kunt uw beleggingsverzekering gratis aanpassen of gratis overstappen naar een ander product.

Haalt u uw beleggingsdoel?
Met uw beleggingsverzekering bouwt u een bedrag op door te beleggen. Dit is uw beleggingsdoel: het bedrag waarmee u straks bijvoorbeeld uw hypotheek aflost of uw aanvullende pensioen regelt. Het is dus mogelijk dat u uw beleggingsdoel niet haalt. Op de websites van Avéro Achmea, Centraal Beheer, FBTO en Woonfonds kunt u kijken of dat zo is. Met de beleggingsverzekering-scan weet u snel hoe u er nu voor staat en of u iets moet doen. Ook als u geen beleggingsdoel heeft, is het belangrijk na te gaan of uw beleggingsverzekering nog bij u past.

Informatie over de regeling:

Avéro Achmea

Centraal Beheer

FBTO